Prezent la Eforie Sud

Șeful statului crede că bac-ul stimulează neperformanța

300

Articole recomandate

Prezent, în week-end, la deschiderea taberei de vară de la Eforie Sud, președintelui i-a fost demonstrată necesitatea legiferării unui statut al studentului, prin care să se reglementeze obligațiile și drepturile acestei categorii din România. De asemenea, i-a fost solicitat sprijinul în elaborarea acestuia, pentru a beneficia de un statut, la fel ca și cadrele didactice. Traian Băsescu le-a vorbit, la rândul său, tinerilor, despre necesitatea unui parteneriat între studenți și profesori. El a mai spus că, încă din anul 2005, a fost înființată o comisie prezidențială pentru sistemul educațional, iar în urma unui studiu recent a rezultat că 60% din studenți sunt mulțumiți de actualul sistem de învățământ. Președintele a apreciat, însă, că acesta nu este performant și nu răspunde nevoilor din economia națională, pentru că în învățământul superior calitatea lasă de dorit, iar studenții nu au deprinderi după ce termină facultatea.
Șeful statului a mai remarcat și lipsa concurenței de la admiterea în facultăți și a spus că totul pleacă de la bacalaureat, de unde se stimulează neperformanța. El a apreciat că bacalaureatul ar trebui să fie o evaluare a cunoștințelor, iar admiterea în facultate o descoperire a calităților și deprinderilor. El a insistat pe slaba pregătire a cadrelor didactice din mediul rural, unde doar 3% din tineri ajung la o facultate. În același timp, șeful statului s-a referit și la slaba pregătire a unor profesori din mediul universitar, care ar trebui, pentru performanță, să se axeze pe cercetare și studii.
El a mai declarat că speră ca pachetul de legi din învățământ să fie elaborat până la formarea noului guvern de după alegeri, astfel încât să fie aplicat în următorii ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7321 secunde