Semnal editorial: "Condamnarea generalilor"

224
Semnal editorial:
Ultimul eveniment editorial găzduit de Biblioteca Județeană "I.N. Roman" din Constanța în anul 2012 a avut ca inițiatori Liga Militarilor Profesioniști și Asociația Națională "Cultul Eroilor". Este vorba despre lansarea celei de-a noua cărți semnate de colonelul în rezervă Remus Macovei, intitulată "Condamnările generalilor". 

După cum ne-a dezvăluit chiar autorul, volumul este un studiu de caz referitor la toate situațiile în care generalii armatei române au fost condamnați între anii 1859 și 2012. "E dedicată în mod deosebit generalilor care au format elita armatei române, dar din cauza comunismului au sfârșit în închisori sau la canal. Oamenii care au format România Mare, dar au sfârșit în pușcării. Este vorba de 171 de generali, din care 85 au murit efectiv în închisori". 

Pe de altă parte, în "Condamnarea generalilor" este vorba și despre generalii închiși pentru corupție, trădare sau condamnați politic, marea majoritate a cazurilor petrecându-se în perioada de după 1990. Colonelul prezintă în volumul său 25 de cazuri de corupție și zece de trădare, însă ne asigură că acesta nu este un obicei specific românesc, astfel de cazuri întâlnindu-se în armatele lumii ale tuturor timpurilor. Cartea poate folosi, însă, tot în opinia autorului, tinerilor militari care sunt astfel avertizați de pericolul implicării în politică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 03 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Boboteaza la malul mării
Joi, 03 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Regretul lui Sergiu Nicolaescu
Joi, 03 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : A MURIT SERGIU NICOLAESCU
Joi, 03 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : LaLa Band vine la Constanța
Pagina a fost generata in 1.5363 secunde