Sfântă Liturghie la miezul nopții

493
3
Sfântă Liturghie la miezul nopții - dionisieexiguul-1346398281.jpg
În această seară, de la ora 24.00, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va săvârși alături de un sobor de preoți Sfânta Liturghie la Schitul "Sf. Dionisie Exiguul" din comuna Târgușor.

Dionisie Exiguul (cel smerit), originar din Sciția Minor (Dobrogea de astăzi), s-a născut în jurul anului 460. A îmbrățișat de mic viața monahală fiind prieten cu Sf. Ioan Casian cu care a plecat la Constantinopol și apoi la Roma. Datorită erudiției sale va rămâne aici sub conducerea a zece papi.

Sf. Dionisie Exiguul este autorul mai multor traduceri din operele Sfinților Părinți, a unor biografii de sfinți, precum și a trei colecții de traduceri ale canoanelor. El este autorul și întemeietorul cronologiei creștine.

A murit în jurul anilor 550 în localitatea Vivarium (Italia), Biserica Ortodoxă prăznuindu-l în data de 1 septembrie.

Comentează știrea

niste putori
31 august 2012
asta salveaza Romania?

de parca poate cineva sa-i contrazica, un prilej sa mai prosteasca multimea si ei sa petreaca...

din tura de noapte
31 august 2012
prea multa odihna...strica

de ce la miezul noptii ?sa nu se vada intre ei ?!

ala bala portocala
31 august 2012
IPS

Stati sa vedeti ce face IPS-ul - ii pune pe preoti sa ii pazeaza noaptea, viile pe care le are prin apropierea Constantei. Ii obliga pe preoti si pe calugari sa se duca noaptea sa stea de paza ! Si nu ii lasa sa mearga cu masinile personale, ca sa nu cumva sa ii fure din struguri si sa duca acasa la familiile lor. Ei ?! Asa da, slujbe, nu ? Asta chiar intrece orice !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8016 secunde