Sfântul Ierarh Alexandru, la mare cinste astăzi

271
1
Sfântul Ierarh Alexandru, la mare cinste astăzi - biserica-1504020130.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Ierarh Alexandru. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Biserica "Sfântul Ierarh Vasile cel Mare" din Constanța (strada Ion Neculce nr. 2 A, zona Inel II), începând cu ora 8.30.

Sfântul ierarh Alexandru a fost ierarh al Constantinopolului în secolul IV, urmându-i în scaunul patriarhal Sfântului Mitrofan. În anul 325, a participat la Sinodul I Ecumenic, desfășurat la Niceea, și a apărat buna credință, combătând erezia lui Arie.

Înainte de moarte, Sfântului Mitrofan i s-a arătat un înger care i-a cerut să-l lase pe Alexandru ierarh în locul său. La presiunea episcopului Eusebiu de Nicomidia de a sluji împreună cu Arie, Sfântul Alexandru s-a retras în Biserica "Sf. Irina" și s-a rugat lui Dumnezeu. Cu o zi înainte de slujba programată, Arie a murit.

Sfântul Alexandru a trecut la cele veșnice în anul 337, la vârsta de 98 de ani. 

Comentează știrea

Gigi
30 august 2017
Si ...

Nu scoate si Spagoveanul , acolo , niste moaste , la pupat-inchinat , ca piesa de teatru sa aiba culoare si gust ? Mai ies , acolo , niste arginti , pentru zile negre ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5307 secunde