Puncte de vedere

"Sfori" la Universitatea "Ovidius". Voi chiar nu mai aveți rușine?

2491
11

Articole de la același autor

Scrie colega de la Cultură-Educație Simona Anghel, în ediția de astăzi, un articol extrem de interesant, despre "mișcările de trupe" ce au loc în această perioadă la Universitatea "Ovidius", instituție de învățământ care își va alege, luna aceasta, noua structură de conducere. 


Multe întrebări își caută răspuns: Cine va intra în bătălia pentru funcția de rector? Care este "dinamica" grupurilor de interese? Cine va fi scos la înaintare și cine se plasează în umbră, la "sfori"? Vom avea parte de surprize? 


Sursele colegei mele vorbesc, printre altele, despre un scenariu cutremurător: revenirea (sub o formă sau alta) lui Tiberius Dănuț Epure, personaj de tristă amintire, pe a cărui frunte scrie cu litere de-o șchioapă: MITĂ, ȘPAGĂ, ȘPĂGAR. 


"Umflat" din propriul birou de procurorii DNA în vara lui 2013, Epure a fost condamnat, în decembrie anul trecut, de către magistrații Curții de Apel București, la trei ani de închisoare, cu suspendare. Că e blândă sau aspră pedeapsa, asta nu comentăm, e decizia Justiției, în care avem încredere, și pe care o respectăm. Deci, infractorul a fost dovedit! Tiberius Dănuț Epure este un infractor, un condamnat, acesta este adevărul. 


Comentariile au început să curgă pe site-ul cugetliber.ro, la articolul cu pricina. Unul dintre cititori, semnat "oribil", scrie următoarele rânduri: "Întoarcerea lui Epure ar fi lovitură mortală pentru UOC. Dacă un pușcăriaș șpăgar mai poate reveni în învățământ după ce a fost condamnat pentru că a luat mită de la studenți... atunci UOC trebuie desființată, pus focul pe toate clădirile și arat locul". 


Trebuie să recunosc faptul că, în momentul în care știrea mi-a ajuns, aseară, la urechi, am avut aceeași reacție. Ulterior, am depășit starea generată de primul impuls, iar gândurile "la rece" mi s-au schimbat. Oameni buni, dragi universitari, dragi profesori, dragi studenți: dacă voi luați în calcul revenirea lui Tiberius Dănuț Epure la cârma universității, atunci înseamnă că vă meritați unii pe ceilalți. Știu că sunt universitari care-l regretă pe Epure și au de ce: omul a avut grijă de ei, a împărțit funcții, proiecte, iar beneficiarii au prosperat. Cum să nu-l regreți pe cel de pe urma căruia te-ai pricopsit? O lași naibii de rușine, uiți de spiritul academic, calci peste cadavre. Când există astfel de curent, înseamnă că putregaiul a avansat… 


Recomand tuturor un exercițiu de imaginație. Luați o coală de hârtie, A4, albă. Trageți pe mijloc o linie. În stânga treceți Epure, MITĂ, ȘPAGĂ, INSTANȚĂ, CONDAMNARE. În dreapta treceți Marin Mincu, Valeria Guțu Romallo, Lucreția Mareș, Zamfira Popescu, Marin Petrișor, Ileana Marin, Lăcrămioara Berechet, Puiu Enache, Nicolae Rotund, Teodora Hristea. Sunt doar câteva nominalizări, iar ordinea, cu excepția deschizătorului de coloană, este aleatoare. Universitatea "Ovidius" se află în fața unei noi răspântii. Își va alege un drum, iar exercițiul de imaginație pe care vi l-am propus poate lumina calea… 


PS 1 - Fiind condamnat definitiv pentru fapte de corupție, Tiberius Dănuț Epure nu mai poate ocupa funcția de rector timp de doi ani. "Tura" aceasta este sărit din schemă, dar pe viitor… Pentru că instanța nu i-a luat dreptul de a fi profesor, iar Epure își cunoaște foarte bine drepturile. Dar e oare moral ca un om dovedit că a luat ȘPAGĂ de la studenți să se ocupe în continuare de educația copiilor? 


PS 2 - Într-o ediție viitoare, vom vorbi despre dl. Cristian Moșnianu, actual prodecan al Facultății de Istorie.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
MIHAI
1 martie 2016
ZIARIS SPAGAR

SORIN MIHALACHE ESTI UN SPAGAR NENOROCIT, SCRII DESPRE UN OM FARA SA AI HABAR CE ESTE IN DOSAR, TOTUL ESTE O FACATURA, NU UITA CA EXISTA UN DUMNEZEU, NIMENI NU PLEACA DE PE ACEST PAMANT FARA SA PLATEASCA. SORIN MIHALACHE CATA SPAGA AI LUAT SA SCRII ABERATIILE ASTEA????

mihai
1 martie 2016
sunt mici copii pe langa UMC

ce se intampla la ovidius sunt mici copilarii pe langa ilegalitatile de la UMC

Comentator
1 martie 2016
INTREBARE

Eu am inteles ca nu a existat nici o mita, a fost condamnat doar pentru tentativa. Care tentativa, nici aceasta nu a putut fi dovedita. Dar poate ca informatiile mele sunt gresite (am citit doar pe portaljust.ro), dv poate ati citit si printre randuri... Omul a fost pedepsit oricum. Dar ce facem cu cei care si-au ascuns gunoiul sub pres, au scos in fata oameni nevinovati, prezentati ca vinovatii vinovatilor, cand in realitate greselile erau in alta parte? Ce facem cu cei care, in loc sa vada adevarul, au intors capul in alta parte? S-au intors cu spatele? Sau ce facem cu cei care se ocupa de inscenari, in loc sa se ocupe de lucruri serioase? Care este mai vinovat? Unde se pozitioneaza aici adevarul? O simpla ancheta jurnalistica printre studenti, poate ca ar duce cat de cat la aflarea unei parti a adevarului. Alt adevar decat cel mentionat de dv. Incerc sa spun ca unul dovedit ca a avut in intentie, nu este acelasi lucru cu unii care chiar fac nestingheriti. Si stiti de ce sunt nestingheriti? Se simt protejati. La ei nu se va ajunge NICIODATA! PENTRU CA SUNT PREA MULTI SI PROTEJATI. Niciodata pedepsiti, nici macar dati ca exemplu negativ.

raspuns
1 martie 2016
glumiti?

Glumiti, nu-i asa? Sau sunteti doar cinic. Urmaresc cu interes tot ce se scrie despre Universitatea Ovidius. Lucrurile bune sunt trecute de catre presa intr-un con de umbra. In schimb, citesc in alte publicatii, este adevarat, despre tot felul de lucruri care nu fac cinste celor care le-au facut. Ce dovezi va mai trebuie? Sau nu cititi decat propriile articole? Mi-e greu sa cred...Cum este posibil ca presa sa nu ia atitudine? Eu ma asteptam ca toata presa locala sa lase la o parte interesele legate de prietenii (si acelea...trecatoare) si sa ia atitudine. Dovezile pe care le invocati le cunoaste toata Romania (si nu numai...) din presa centrala, dar si din presa locala. Din spirit de colegialitate pentru colegii dv de la alte publicatii, poate nu este rau sa va aruncati un ochi...asa, de curiozitate! Dar, poate, si dv, ca si altii, preferati sa va uitati in alta parte! Problema, la ora actuala, in Universitatea Ovidius, NU ESTE DACA SE INTOARCE SAU NU, NU STIU CINE, ci daca cei care au acaparat puterea respecta comunitatea academica sau nu. Legea am vazut ca nu o respecta!

student
1 martie 2016
dl sorin mihalache

dl sorin mihalache,ati putea ii intrebati pe dl mosnianu ce legatura are cu studenta Bejko Marsida(presedinta Ligii Studentilor) cu care se afiseaza zi de zi?Aceasta studenta are pe rolul instantei constantene cateva procese ca a pacalit studentii cazati in caminul fn 2 in perioada 2013-2014 si le-a luat banii de taxa de camin fara sa le dea chitante. Cele scrise mai sus se pot verifica foarte usor

raspuns
2 martie 2016
rufe

Rufele murdare se spala in familie. Adica in interiorul universitatii. Dv sunteti ziarist, platit sa scrieti articole. De aceea va semnati. Noi nu suntem platiti sa scriem sau sa generam articole in ziare, mai ales daca acestea aduc deservicii imaginii universitatii.

basilica
3 martie 2016
mosnianu

nu ziceai bre mihalache ca ne spui de mosnianu ? te-a omenit cu ceva si ai uitat " subiectu"

plaiul
5 martie 2016
studentie?

se intra usor la facultate// teiadna.ro // camine de elevi nu sunt bine

lector UOC
18 martie 2016
Mosnianu

parca ziceati ca publicati un articol ,ca nustiu ce ca nu stiu cum,sa inteleg ca ati spus asta doar ca sa va omeneasca cineva(dl Mosnianu)?

forza albania
8 august 2016
camine, camine, camine

Mosnianu (41 ani) s-a casatorit cu Marsida Bejko (26 ani) in 28.07.2016 dupa ce a divortat de prima sotie (cu care are un copil) ... imi pare rau de junior, mai are putin si intra la gradinita iar ala din samanta caruia a fost conceput se insoara cu o studenta prin care a condus si conduce in continuare Liga Studentilor

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9245 secunde