Festivalul Antic Tomis, ediția a IV-a

Show emoționant, cu lupte cu gladiatori, care romane și teatru antic

590
1

Articole de la același autor

Parade, care romane, călăreți, demonstrații militare, lupte cu gladiatori, îmbinate cu teatru antic și muzică live, ateliere de reconstituire istorică, cu toate au putut fi admirate de constănțeni, dar și de turiști. 180 de daci, romani, celți și nimfe au impresionat turiștii prin reprezentația oferită în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Antic Tomis.

Deschiderea festivalului a avut loc vineri dimineață, când s-a amenajat tabăra antică în parcul Tăbăcărie, însă deschiderea oficială s-a făcut vineri seară, în Piața Ovidiu. Spectacolul impresionant a fost oferit de organizatorii acestei manifestări: Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării, Primăria Municipiului Constanța și cinci asociații de reconstituire istorică din țară și din străinătate, asociațiile de reconstituire istorică Terra Dacica Aeterna din Cluj și Scythia Minor din Dobrici (Bulgaria), Garda Apulum din Alba Iulia, Dacia Casa Noastră din Constanța și Nimfele Dace din Zalău.

După parada antică militară și civilă cu călăreți și care romane, care a traversat orașul în aplauzele constănțenilor pe traseul Parcul Arheologic - Primăria Constanța - bulevardul Tomis - Piața Ovidiu, vineri seară a avut loc retragerea spre tabăra festivalului, unde s-au desfășurat lupte între daci și romani.

A doua zi de festival i-a surprins pe luptători în tabără susținând atelierele de reconstituire istorică, antrenamente militare și demonstrații tactice cu public. Copiii au avut ocazia să urmărească de la ora 15 teatru antic. De la ora 17, au fost reluate atelierele și demonstrațiile, ritualurile antice de nuntă și de inițiere în arta vindecării, fiind elementele de noutate din acest an oferite de către organizatori. Festivalul s-a mutat, spre seară, în stațiunea Mamaia, unde a avut loc o paradă pe traseul piațeta Casino - promenadă - piațeta Perla. Aici, studenții Facultății de Arte a Universității "Ovidius" au oferit turiștilor un spectacol extraor-dinar - "Antigona", de Sofocle. Spectacolul a fost realizat de conf. univ. dr. Daniela Hanțiu și lect. univ. dr. Dana Trifan Enache, de la Facultatea de Arte a Universității "Ovidius". Din distribuție, au făcut parte Dana Cojan (Antigona), Mirabela Moroșanu (Ismena), Emanuel Cristoiu (Creon), Ionuț Dulgheriu (Hemon), Andu Axente (Tiresiais), Clara Ghiuvelichian (Euridice), Alex Florea (Paznicul), Sorin Frățilă (crainic); Menadele lui Dionysos: Laura Buric, Diana Orezeanu, Iuliana Gorovei - anul III, Diana Maria Vieriu - anul II și Makri Spiridoula Andriana - anul I; Corifeul: Mircea Rotaru - anul II.

v v v

Ieri a fost ultima zi a festivalului, când au avut loc ceremoniile de închidere. Ateliere și demonstrații s-au derulat pe parcursul întregii zile, iar seara, turiștii și constănțenii au putut urmări o ultimă reprezentație a Antigonei, cu care se vor mai reîntâlni abia anul viitor.

Marius Istrate (inginer, 47 de ani) ne-a declarat că orașul nostru merită astfel de evenimente, fiind o ocazie în plus pentru copii, tineri, dar nu numai, să facă cunoștință cu istoria. La rândul ei, Ale-xandra Ulmeanu (22 de ani, studentă la Facultatea de Arte) a spus că a impre-sionat-o organizarea și numărul mare de oameni implicați în acest festival: "Foarte frumos! Noi am venit pe litoral în vacanță și eram curioasă să particip la un astfel de festival". 

Comentează știrea

Cosmin
31 august 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4866 secunde