Silvano Marseglia, reales președinte al Asociației Europene a Profesorilor

422

Articole de la același autor

Cel de-al XVII-lea Congres Internațional al Asociației Europene a Profesorilor (AEDE) a fost găzduit în perioada 13-15 mai, de București și Constanța. Ședința plenară s-a desfășurat în Campusul Universității "Ovidius" din Constanța, iar în urma alegerilor desfășurate sâmbătă seară târziu, președinte a fost reales Silvano Marseglia.
La deschiderea din capitală, prof. Marseglia a afirmat că profesorul trebuie să fie unul european, să accepte diversitatea și să se adapteze mai bine la schimbare. În opinia sa, cadrele didactice trebuie să cunoască diferitele sisteme de învățământ din țările Uniunii Europene.
La finele evenimentului internațional la care au participat 67 de invitați străini din 24 de state ale Europei, inclusiv Republica Moldova și Serbia, oaspeții s-au arătat impresionați de orașul nostru. Prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", ales membru în comitetul european al AEDE, ne-a declarat că invitații din Spania, în urma vizitei făcute la Muzeul de Istorie și Arheologie, au afirmat că trebuie făcut ceva pentru a-l scoate în evidență prin valoarea sa și a-l introduce mai puternic în circuitul turistic internațional.
Întâlnirea membrilor Comitetului european a fost programată pentru luna noiembrie în Franța, următorul congres AEDE având loc peste trei ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6453 secunde