Simpozion dedicat lui Eliade la Techirghiol

312
Sâmbătă, începând cu ora 11.00, la inițiativa edilului Adrian Stan, Primăria Techirghiol și Biblioteca Orășenească Techirghiol, în parteneriat cu Ateneul Dobrogeția, organizează simpozionul intitulat "Mircea Eliade și Techirghiol. Omagiu scriitorului și omului de știință român la 105 ani de la naștere".
Manifestarea se va desfășura în sediul Bibliotecii Orășenești Techirghiol, situat pe Bulevardul Victoriei nr. 14. Cu această ocazie vor fi dezvelite două plăci memoriale și vernisată o foto-expoziție documentară. Acțiunea are ca scop omagierea uneia dintre cele mai importante personalități române, Mircea Eliade, la mai bine de un secol distanță de la nașterea sa. Motivul pentru care administrația locală, împreună cu reprezentanții instituțiilor de cultură, au decis să cinstească memoria lui Eliade este, pe lângă talentul său incomparabil, devotamentul pe care acesta l-a avut față de Techirghiol, unde a și locuit o perioadă bună de timp.
Menționăm că, din partea Ateneului Dobrogeția vor participa prof. univ. dr. Vasile Sârbu, președinte, prof.univ.dr. Octavian Unc, conf.univ. dr. Aurelia Lăpușan, dr. Virgil Coman, șeful Serviciului Constanța a Arhivelor Naționale, vicepreședinți ai Ateneului, alături de consilieri locali, iubitori de literatură si istorie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : TIR răsturnat la Techirghiol
Pagina a fost generata in 0.2891 secunde