Concurs "Sinbad Marinarul", aventura basmului fără vârstă

854

Articole de la același autor

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța a prezentat, ieri, premiera spectacolului "Sinbad Marinarul", în regia lui Cristian Pepino și scenografia Cristinei Pepino.
Un eveniment așteptat, care, alături de spectacolul "Visele", aduce un aer proaspăt unei sta-giuni care rulează titluri prea binecunoscute celor mici. Bucurându-se, ca de obicei, de o sală plină, semn că la Constanța spectatorii juniori sunt avizi de provocări de acest gen, actorii au întruchipat cu mult talent și măiestrie personajele care au purtat asistența într-o călătorie captivantă, centrate în jurul aventurii onirice a lui Sinbad. Completat de momente de animație și de păpușile atent realizate, spectacolul a prezentat lumea fermecătoare a viselor, plasând, însă, pe un loc mai important, realitatea. Inserarea elementelor de actualitate în locații sălbatice, cum ar fi aparatul digital folosit de prințesa Yasmina pe vas sau bip-urile telefonului mobil care suna pe insulă, au stârnit amuzamentul celor mici, conferind o notă de originalitate poveștii.
Așa cum ne-a mărturisit regizorul Cristian Pepino, actorii au repetat timp de zece zile pentru spectacolul "Sinbad Marinarul", poves-tea fiind foarte îndrăgită de copii: "Piesa e ofertantă din punctul de vedere al situațiilor, al personajelor, iar la Constanța e foarte bine acoperită distribuția și actorii sunt potriviți pentru aceste roluri. Am păstrat în spectacol ideea de aventură, de vis… Semnificația profundă a poveștii este că în viață nu e de ajuns să visezi, ci să faci în realitate ceea ce visezi", a spus Cristian Pepino.
Despre sensibilitatea pentru basm, Cristian Pepino ne-a spus că efectul poveștilor este același, indiferent de vârstă: "Ceea ce l-a fermecat pe un copil îl farmecă și pe adult, el revenind la basm cu mare plăcere, pentru că îl recitește alături de copiii lui. Basmul rămâne un element de interes pentru spectatorii de toate vârstele, e o tradiție prelucrată de sute de generații, care au adăugat ceva, au modelat, până au ajuns la această formă. În același timp, basmele sunt iluzii ale realității, în care se păstrează spiritul de ironie, haz, fabulos și fantastic", a adăugat Cristian Pepino.
Alături de soția sa, scenografa Cristina Pepino, regizorul este deseori invitat să monteze spectacole la diferite teatre de păpuși din țară. Bucureștean de origine, Cristian Pepino a lucrat, în perioada 1979 - 1986, la Teatrul de Păpuși din Constanța, cu care a realizat numeroase spectacole. Mai mult, cu 40 dintre acestea a obținut premii naționale și internaționale, drept pentru care atașamentul pentru orașul de la malul mării a rămas viu: "Și atunci exista o trupă excepțională la Teatrul de Păpuși. Colectivul de actori îmi e foarte drag, tocmai de aceea colaborez cu ei cu plăcere de fiecare dată", a spus Cristian Pepino.
Din distribuție au făcut parte: Ion Ciolan, Daniel Minciună, Daniela Manolache, Clara Ghiuvelechian, Adrian Bădilă, Claudia Zaharia, Alin Constantinescu, Victor Petcu și Laurențiu Dogaru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5655 secunde