Sindicatele din învățământ răspund președintelui României

189
1
Sindicatele din învățământ răspund președintelui României - traianbsescu-1370816605.jpg

Articole de la același autor

În cadrul unei întâlniri cu susținătorii săi de pe Facebook, președintele Traian Băsescu a declarat că sistemul de educație din România este învechit, lipsit de valori, de morală și de eficiență. 

"Multe valori lipsesc sistemului de educație românesc. Prima și cea mai importantă este eficiența", a explicat președintele. El consideră că, pe lângă faptul că sunt vechi cursurile universitare, nici dascălii nu se pregătesc suficient, nu citesc. "La noi, cursurile sunt extrem de vechi, neaduse la zi, se citește foarte puțin la nivelul dascălilor. Primul lucru e diferența uriașă între ce se predă în sistemul nostru de educație, în mod deosebit în universități, și ce ai nevoie după ce termini", a declarat Băsescu.

De asemenea, președintele critică faptul că universitățile au scăzut nivelul de exigență privind criteriile de selecție a studenților. "În goana de a obține studenți peste numărul de locuri, universitățile de stat au coborât nivelul de exigență la admitere dincolo de orice limită", susține președintele. "Un alt lucru care ne lipsește: moralitatea în educație. Este corupție foarte multă de la școala generală, la liceu și pe urmă la universitate", a spus Băsescu.

O altă problemă semnalată de președinte a fost lipsa dascălilor pregătiți adecvat. "Este o mare problemă. Sigur, nu pentru toți, sunt dascăli eminenți, însă procentul lor e prea mic. Sunt mulți dascăli slab pregătiți profe-sional", a încheiat președintele.

v v v

Ieri, am primit pe adresa redacției, din partea Federației Sindicatelor Libere din Învăță-mânt, o scrisoare purtând titlul "Destinul unei națiuni depinde de educația poporului său": "Cu un învățământ subfinanțat, fără o legislație corespunzătoare nu vom reuși niciodată performanța pe care ne-o dorim. În astfel de condiții, niciodată nu vor fi stimulați cei mai buni absolvenți către meseria de dascăl. Cu siguranță, însă politicienii din lipsă de preocupări intelectuale valoroase vor continua să facă fel de fel de declarații jignitoare la adresa educației".

Comentează știrea

constantean
10 iunie 2013
E direct afectat dl presedinte.

Desi nu fac politica si cu riscul ca s-ar putea basica unii, nu pot sa nu remarc ca in situatia dansului a sarit destul de departe aschia de copac. Ori e Eba foarte culta, citita, pregatita si doar disimuleaza lipsa acestor atribute cand apare si deschide gura...ori .am eu televizorul si netul stricate si desi ea este coerenta si pregatita mie mi le redau sistemele de media gresit. Sigur e de la mine.... mai am parte si de '' esecuri si de succesuri'' ... Ba nu acum realizez, ea avea potential, sistemul de invatamant neperformant a distrus-o... Gata, m-am lamurit.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Martie 2013
Stire din Cultură-Educație : Ce are de ascuns Ioana Purcărea?
Pagina a fost generata in 1.473 secunde