Sindicatele din învăţământ: „Sunt probleme cu noua legislaţie”

408
Sindicatele din învăţământ: „Sunt probleme cu noua legislaţie” - sindicateledininvatamant-1628881470.jpg

Articole de la același autor

Sindicaliştii din învăţământ au trimis, în luna iulie, o scrisoare deschisă către ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, în care îi atrag atenţia că există unele neconcordanţe în legislaţia privitoare la efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control şi al personalului de cercetare din învăţământul de stat.

„Considerăm că o serie de dispoziţii din Normele metodologice contravin în mod evident reglementărilor Codului muncii. Astfel, sunt încălcate prevederi ale unor articole şi unele contraziceri”, precizează reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Răspunsul primit mai bine de trei săptămâni mai târziu, din partea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, subliniază însă că actul normativ vizat este în vigoare şi „produce efecte erga omnes”. „Având în vedere faptul că Ordinul ministrului Educaţiei nr. 4050/2021 a intrat în circuitul civil şi produce efecte erga omnes, apreciem că numai instanţa de judecată competentă se poate pronunţa asupra legalităţii dispoziţiilor acestuia, iar dumneavoastră aveţi posibilitatea să formulaţi plângere prealabilă în condiţiile legii, prin care să solicitaţi autorităţii publice emitente, respectiv Ministerului Educaţiei, reexaminarea ordinului, în sensul revocării sau modificării acestuia”, se arată răspunsul semnat de secretarul de stat Eduard Corjescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0154 secunde