Sindicatele recomandă boicotarea recensământului copiilor

316
Până pe 18 februarie, cadrele di-dactice desfășoară activitatea de colectare a datelor privind copiii cu vârste de 6 și 7 ani născuți înainte de 1 septembrie 2005 sau între 1 septembrie 2005 și 31 decembrie 2006.

Procedura este aplicată pentru o bună diagnoză și proiectare a planului de școlarizare și pentru a asigura activitatea de înscriere în clasa pregătitoare și clasa I. Cu toate că școlile au trimis deja, pe 15 ianuarie, Ministerului Educației planul de școlarizare.

Printr-o adresă remisă mass media, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ recomandă membrilor să nu participe la efectuarea acestui recensământ, întrucât "nu există niciun text de lege care să stabi-lească obligația personalului didactic de a efectua recensământul copiilor. Menționăm și faptul că, în lipsa unei obligații impuse prin fișa postului - anexă la contractul individual de muncă, cadrelor didactice nu li se poate imputa neîndeplinirea obligațiilor de serviciu, deci, nu pot fi sancționate disciplinar", mai preci-zează Simion Hăncescu, pre-ședinte FSLI.

Reamintim că acest recensă-mânt constă în vizite la domiciliu și presupune completarea unei fișe elaborate în acest sens de către MECTS. 

În cazul în care la momentul vi-zitei nu este găsit la domiciliu niciun reprezentant legal al familiei, membrii comisiei pot depune în cutia poștală un anunț prin care părinții primesc informații despre scopul vizitei, adresa școlii, numele recenzorului și un telefon la care aceștia să poată contacta unitatea de învățământ în vederea stabilirii unei noi întâlniri. O altă variantă este ca părinții să se deplaseze la școală în vederea completării fișei de recensământ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 06 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Recital de chitară clasică
Pagina a fost generata in 1.5338 secunde