Slujba de la miezul nopții la mănăstirea Dumbrăveni

1256
1
Slujba de la miezul nopții la mănăstirea Dumbrăveni - slujbadelamiezulnoptii-1468601065.jpg

Articole de la același autor

Pe 20 iulie Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul și slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul. Cu acest prilej, la biserica "Sfântul Ilie" din Constanța (str. Ion Ursu, nr. 38) vor fi aduse spre cinstire moaștele Sfântului Cuvios Gheorghe de la Cernica, ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica (aduse de la mănăstirea Cernica), ale Sf. Sfințit Haralambie, ale Sf. Mare Mucenic Procopie (aduse de la biserica "Sfinții Voievozi" din localitatea Hălăucești, Iași) și veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a întâmpinat vineri sfintele odoare în zona Doraly Mall (parcare), apoi cei prezenți au mers în procesiune spre biserica "Sf. Ilie", unde au fost depuse și unde s-a oficiat slujba Vecerniei, urmată de Litie. Sfintele moaște vor rămâne spre cinstire până joi, 21 iulie, însă moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica vor fi duse la biserica "Sf. Ilie" din Techirghiol de marți, 19 iulie, ora 19, până în seara zilei de 20 iulie.


Duminică, 17 iulie, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie, la biserica "Sf. Ilie" din Constanța, începând cu ora 7.


Luni, 18 iulie, Biserica Ortodoxă Română îl cinstește pe Sfântul Emilian de la Durostor. Cu acest prilej, duminică, 17 iulie, de la ora 23, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Dumbrăveni, așezământ monahal ocrotit spiritual de către Sf. Emilian de la Durostorum.


Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor a fost fiul lui Sabbatianus din orașul Durostorum, Silistra de astăzi, și a primit cununa muceniciei în timpul împăratului Iulian Apostatul, în secolul IV. A fost unul dintre mucenicii care au pătimit pentru Mântuitorul Iisus Hristos pe pământ daco-roman. În timpul prigoanei anticreștine, Sfântul Emilian a distrus idolii din templul cetății Durostor, iar pentru aceasta a fost supus la chinuri și, în cele din urmă, aruncat în foc. După stingerea focului, trupul i-a fost găsit nears și a fost îngropat în locul numit Gedina.


Comentează știrea

Apologia...
17 iulie 2016
... feudalismului contemporan !

Statul ortodox - replică la Daesh ? "Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc" (Andre Malraux) - "sparie gândul" (Miron Costin) !

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Slujbele religioase din week-end
Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Procesiune religioasă la Năvodari
Sâmbătă, 05 Iulie 2014
Stire din Cultură-Educație : Ce sfinți dobrogeni vor fi prăznuiți
Pagina a fost generata in 0.5398 secunde