Soliștii Teatrului "Danosvki" se întorc glorioși la Constanța

246
2
Astăzi, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", se întorc glorioși din turneul național soliștii Smaranda Drăghici, Bogdan Sandu, Daiana Gavrilescu, Cătălin Țoropoc, Doru Iftene, Marius Eftimie, Mihaela Ionescu, Lică Gherghilescu, Constantin Acsinte, Dan Minciună, Ionela Duma și Laurențiu Severin. Iubitorii operetei au ocazia să îi revadă evoluând în spumoasa operetă a lui Hervé, Mam Å #õ–zelle Nitouche, sub bagheta maestrului dirijor Radu Ciorei, pentru ultima dată în această vară.
Opereta "Mam’zelle Nitouche" a fost reprezentată în premieră în 1883 la Teatrul de Varietăți din Paris și a fost ecranizată în 1912, 1931 și 1954. Subiectul operetei, care cuprinde multe aspecte luate chiar din viața compozitorului, are un conținut social, care ridiculizează principiile și metodele de educație folosite în pensioanele de călugărițe, unde elevele primeau o educație artificială, ruptă de viață, departe de realitate, dar plină predici religioase, de falsă pioșenie, transformându-le în mironosițe acre și speriate, niște biete ființe rătăcite. Totodată, satirizează obiceiurile rele deprinse de ofițeri care dădeau exemple negative subalternilor, precum și concepțiile nesănătoase despre căsătorie în societatea burgheză.

Comentează știrea

HA!HA!HA!
14 iunie 2012
pentru ce?

Ce au cantat, mai specialistilor? Inelul Nibelungilor, Tripticul puccinian, Parsifal sau Turandot? Ce penibil articol si ce penibil moment!!!!!!!!!!!!!!!!

cultura
14 iunie 2012
cultura

Vai de stirile voastre, analfabeti ce sunteti !!!! Cum adica se intorc gloriosi ??? Au cucerit vreo reduta ??? Bai, nemernicilor, cine v-a pus la "cultura" ? Probabil niste analfabet ca si voi !! Iar ca sa stii, asta nu e opereta, este musical. Da' ce sa stii tu, ca nu te intereseaza. Lasa, scrie tu oricum , ca prostii citesc, nu ? Analfabetilor !!!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7904 secunde