Sorin Cîmpeanu: „Lucrările la Evaluarea Națională vor fi corectate electronic”

754
Sorin Cîmpeanu: „Lucrările la Evaluarea Națională vor fi corectate electronic” - sorincimpeanu277c64868c-1625169776.jpg

Articole recomandate

Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației spune că, în România, peste un an, ar putea fi posibilă corectarea electronică a lucrărilor de la examenele importante.

„Există deja un proiect pilot și sunt colegi cu inițiativă – nu e o inițiativă instituționalizată, a ministerului, ci o serie de colegi au demarat la nivelul evaluării pentru clasa a șasea acest proiect pilot. Evaluări la matematică-științe, cărora să le fie alocat un cod pe fiecare item și să fie culese rezultatele pe fiecare item. Ai o imagine mai clară asupra a ce nu a mers și ce a mers bine, pentru a vedea ce trebuie să faci pe viitor. Itemii au competențe corespondente. Când analizezi pe fiecare item în parte, vezi că elevii sunt deficitari pe acele competențe, trebuie să te concentrezi mai departe în procesul de predare tocmai pe acele competențe”, a spus ministrul, potrivit Digi24.

El a spus că își dorește ca anul viitor acest sistem să fie folosit și la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a.

„Dacă tot am introdus acest sistem apropiat de Bologna, cu acest barem fragmentat în care se punctează fiecare răspuns bun sau greșit din partea elevilor, următorul pas ar fi corectarea informatizată la nivel de item”, a adăugat Cîmpeanu.

Doar corectarea va fi făcută pe calculator, copiii vor scrie în continuare lucrările ca și până acum.

Cîmpeanu spune că fiecare sală de clasă va avea un scaner și că finanțarea proiectului poate fi făcută cu bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8888 secunde