Spectacol inedit pe scena Casei de Cultură

2320
Spectacol inedit pe scena Casei de Cultură - mastiteatru-1416222897.jpg

Articole de la același autor

Arhiepiscopia Tomisului organizează miercuri, 19 noiembrie, la Casa de Cultură a municipiului Constanța, începând cu ora 18 un eveniment religios cultural-artistic.

Drama muzicală sacră "Constantin Brâncoveanu" este o încununare a evenimentelor prilejuite de anul comemorativ "300 de ani de la martiriul Sfinților Brâncoveni", declarat de către Patriarhia Română. "De remarcat este faptul că această operă a însemnat un act de canonizare a Sfinților Martiri Brâncoveni, anticipând consacrarea lor ca sfinți de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Este impresionantă intuiția marelui compozitor Sabin Drăgoi și a marelui poet și trăitor mistic Sandu Tudor (părintele Daniil). Vom avea o seară de trăire religioasă intensă a martiriului Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, căruia i se aduce laudă și mulțumire preaslăvind de fapt pe Însuși Dumnezeu prin martirii Săi", a menționat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și inițiatorul acestui proiect.


Fresca muzicală a avut unica reprezentație la Opera Română din București în anul 1935. De atunci nu a mai fost interpretată din cauza situației politice a țării.


Muzica îi aparține renumitului compozitor Sabin Drăgoi (de la a cărui naștere se împlinesc 120 de ani), iar libretul este semnat de Sandu Tudor, fiind un omagiu - acatist adus domnitorului martir.

Intrarea este liberă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Spectacole  pentru cei mici
Pagina a fost generata in 0.8746 secunde