Spectacole de autori clasici și contemporani, în premieră la Teatrul pentru Copii și Tineret din Cernavodă

2506
Spectacole de autori clasici și contemporani, în premieră la Teatrul pentru Copii și Tineret din Cernavodă - 02a0236d8f72c01a9fe264152e30bec8.jpg

Articole de la același autor

Echipa Teatrului pentru Copii și Tineret din Cernavodă (TCTC) a intrat cu forțe și idei noi în acest an, pregătind publicului două premiere: "Cuiul lui Pepelea" și "Penelopa contemporană", ambele în regia și scenografia dr. Victor Mihai Ignat, directorul TCTC.
Primul spectacol va fi prezentat în avanpremieră astăzi, de la ora 13:30, la Casa de Cultură din Cernavodă, sediul teatrului, și va fi urmat de discuții cu spectatorii invitați, elevii Școlii Generale nr. 2 din localitate. Spectacolul "Cuiul lui Pepelea" este o comedie muzicală inspirată din creațiile lui Vasile Alecsandri, un omagiu adus de actorii din cadrul TCTC literaturii clasice române.
Din distribuție vor face parte: Corina Iacob, Bogdan Burduf, Andrei Stroescu, iar doinele lui Alecsandri vor fi prezentate de Iulia Tamaș și Cătălin Crimu. Regia de sunet este realizată de Mădălina Bratei, ilustrația muzicală este semnată de Ștefan Hagiu (colaborator din Bruxelles al TCTC), iar de lumini se ocupă Nicolae Bulugea.
Premiera spectacolului va avea loc mâine, ora 16, la Casa de Cultură din Cernavodă.
Un alt spectacol pregătit de teatrul din Cernavodă este intitulat "Penelopa secolului 21" sau "Penelopa contemporană", pe baza unei piese scrise de dramaturgul orădean Pascu Balaci. O tragicomedie în vi-ziunea autorului, și o comedie în percepția regizorului: "Un spectacol despre Penelopa, al cărei mit e viu și astăzi", ne spune dr. Victor Ignat.
Din distribuția spectacolului vor face parte: Corina Iacob, Monica Mocanu, Andrei Stroescu, Constanța Sîrbu, Luciana Crudu, Mădălina Bratei, Valentin Ațintișanu, Iulian Buiculescu, Bogdan Burduf, Cătălin Crimu, Nicolae Bulugea și Iulia Tamaș.
Spectacolul se anunță o "comedie cu minte și cu muzică în două acte" și, din perspectiva dramaturgului, el va avea o aderență mai mare în orașele aflate în apropierea mării sau a Dunării. Astfel, premiera va avea loc pe 20 februarie, la club SNC Constanța, urmând ca spectacolul să fie prezentat și în orașe precum Brăila, Galați sau Mangalia.
Cel mai recent actor cooptat în echipa teatrului din Cernavodă este Cătălin Crimu. El a colaborat, în perioada 2005-2006, cu Teatrul Evreiesc de Stat, fiind angajat, o perioadă, la Teatrul Maghiar din Timișoara și la Teatrul de Stat din Deva. De asemenea, a fost asistent universitar în cadrul Universității de Vest din Timișoara, în perioada 1996-2004.
Teatrul pentru Copii și Tineret din Cernavodă a fost înființat în 2008 de către administrația locală, la inițiativa lui Victor Mihai Ignat, artist emerit al Republicii Moldova. Printre spectacolele aflate în repertoriul teatrului se numără "Dar din dar", "Vulpea cea faimoasă" sau "Ah, gelozie!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7929 secunde