Spectacole-eveniment de excepție la Casa de Cultură din Constanța

640
Spectacole-eveniment de excepție la Casa de Cultură din Constanța - lalaband-1357669588.jpg
Poate părea bombastic sau exagerat ca despre spectacolele unei case de cultură să folosești superlativul. Și totuși, în cazul instituției constănțene spectatorii pot pune mărturie că oferta este una generoasă.

Balet pe gheață sau film 3D pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța sunt doar două dintre multele surprize pe care Gheorghe Ungureanu și le-a propus pentru anul 2013. "Consider cea mai mare realizare a anului 2013 aducerea gheții pe scena Casei de Cultură, spectacol pe care vor avea privilegiul să-l mai vadă doar spectatorii din București".

Până la feeria pe gheață programată pe 6 februarie - "Lacul Lebedelor", în interpretarea celor 83 de dansatori ai baletului The Imperial Ice Stars, pe 27 ianuarie vin la Constanța îndrăgiții membrii ai trupei LaLa Band. Tinerii actori ai serialului "Pariu cu viața" au cucerit inimile fanilor, devenind idolii a milioane de tineri, iar LaLa Band este una dintre cele mai iubite trupe din țară. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului național-cultural "Artă contra drog - 2013", inițiat de Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film "Dracula" în parteneriat cu CIADO România (Centrul Internațional Anti-drog și pentru Drepturile Omului).

Pe 29 ianuarie, echipa de actori bucureșteni a Teatrului Metropolis - Mihai Bendeac, Adrian Titieni, Anca Sigartău, Andreea Vasile, Adina Popescu, Mariana Dănescu, Emanuel Pârvu, Vlad Corbeanu, Gabi Costin - pune în scenă comedia "Doctor de femei" de Georges Feydeau. Replicile savuroase, pline de umor și care descrețesc frunțile spectatorilor vor reuși să țină în priză, timp de două ore, publicul dornic de a petrece o seară relaxantă.

Pe 4 februarie, la Casa de Cultură din Constanța, Teatrul Național va aduce "un spectacol curat Mălăele, o mare comedie, cu moftangiii și faliții ei". "Scrisoarea" este "un celebru text clasic, acum într-o adaptare liber-schimbistă și o viziune regizorală ultraprogresistă. O lume «caraghioază» și «nifilistă» - copie fidelă a realității noastre - își nutrește emoțiunile cu politică și sex" (conform descrierii de pe site-ul oficial al Teatrului Național).

Pe 6 februarie, la doar trei zile după reprezentația din capitală, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța vor fi "montate" cele șase tone de gheață pe care vor dansa cei 83 de balerini ruși care au câștigat de-a lungul timpului peste 250 de medalii. Dintre aceștia fac parte Evgeni Platov, dublu campion olimpic și de patru ori campion mondial, Alexei Nemov, de patru ori campion olimpic la gimnastică și perechea Albena Denkova și Maxim Staviski, campioni mondiali pentru mai mulți ani la patinaj.

În luna martie, "Mărțișorul" va fi oferit spectatoarelor constănțene de trubadurul Tudor Gheorghe. Un alt "trubadur", de data aceasta în alt registru, va urca pe scenă pe 11 martie. Este vorba despre Horia Brenciu, care va fi însoțit de data aceasta de câștigătoarea concursului "Vocea României" 2012 - Julie Mayaya.

Tot în luna lui mărțișor, constănțenii vor avea șansa reîntâlnirii cu maestrul Radu Beligan, în spectacolul de mare succes "Egoistul".

Agenda de spectacole a lunii aprilie se deschide cu un spectacol de dans latino american adus de la Madrid de trupa de balet Flamenco. Opt in-strumentiști și două soliste îi vor acompania pe cei 25 de dansatori spanioli.

Între 15 și 19 aprilie, copiii vor avea marea bucurie de a fi spectatorii unui eveniment în premieră națională. "Tovarăș de drum" este un film 3D care îmbină și arta mânuirii păpușilor.

Despre fiecare spectacol-eveniment vom oferi la momentul potrivit detalii legate de momentul desfășurării și prețul biletelor. Cert este că pentru majoritatea același director Gheorghe Ungureanu negociază cu impresarii în așa fel încât să poate lua loc în sala de spectacol toate categoriile de constănțeni. "Mi-aș mai dori foarte mult să reușesc să aduc anul acesta, când se împlinesc 100 de ani de la nașterea artistei poporului român Maria Tănase spectacolul de teatru «Pasărea măiastră», al cărei rol principal este jucat de actrița Adriana Trandafir".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Iată vin colindători!
Pagina a fost generata in 0.806 secunde