Spectacolele scenelor constănțene din acest week-end

192
Spectacolele scenelor constănțene din acest week-end - spectacolelescenelor-1391794849.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 8 februarie, de la ora 18.30, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", opera în trei acte "La Traviata", de Giuseppe Verdi, deschide un week-end artistic în Constanța. "La Traviata" este pe un libret de Francesco Maria Piave după "Dama cu camelii", de Alexandre Dumas Fiul. La Constanța, opera este pusă în scenă sub bagheta maestrului dirijor Gheorghe Stanciu, de soliștii Roxana Bageac, Răzvan Săraru, Ionuț Pascu (București), Lucia Mihalache, Bogdan Sandu, Bogdan Ocheșel, Marius Eftimie, Laurențiu Severin, Ionela Duma și Andrei Baican. 
Duminică, 9 februarie, de la ora 18,30, activitățile culturale continuă cu opera "Răpirea din Serai", de Wolfgang Amadeus Mozart, tot la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".
 Prima sa reușită în domeniul operei germane, opera "Răpirea din Serai", în trei acte, este un singspiel vesel, o formă de teatru popular german ce propune text vorbit în alternanță cu momente muzicale. Pe parcursul celor trei acte veți fi plimbați prin palatul Pașei Selim, în urmărirea unei frumoase povești de dragoste, încununată de izbânda îndrăgostiților. Belmonte, un tânăr nobil spaniol, își salvează iubita, cu ajutorul valetului său, prizonier și el, și îndrăgostit de camerista Constanței. După îndelungi încercări de a înșela vigilența pașei, așteptări și cântece de iubire, cei patru îl impresionează cu puterea dragostei lor, pe Selim Pașa, care îi iartă și le redă tuturor libertatea. 
Opera va fi interpretată de soliștii Bogdan Ocheșel, Mihaela Ionescu, Smaranda Drăghici, Doru Iftene, Bogdan Sandu și Constantin Acsinte. Dirijor va fi Tiberiu Oprea. 
La Teatrul de Stat, constănțenii iubitori de comedie au de ales între "Gâlcevile din Chioggia", prezentat sâmbătă, 8 februarie, de la ora 19, și "Desculț în parc", programat duminică, 9 februarie, de la ora 19. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 31 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Iată ce spectacol a fost amânat
Pagina a fost generata in 4.0419 secunde