Spectacolul artistului plastician, la Blue Theatre

185

Articole de la același autor

Vineri dimineață, constănțenii care au trecut prin dreptul Teatrului de Stat au putut remarca trei artiști plastici la lucru. 


Întrebat cărui fapt se datorează prezența lor acolo, reputatul grafician constănțean Leonte Năstase a declarat, pentru "Cuget Liber": "Ceea ce vedeți aici nu s-a constituit într-o expoziție clasică, așa încât lucrările sunt în rezumat, ca un semnal de a atrage publicul spre noi. Este de fapt o întâlnire interactivă între vizitatorul stradal și artistul plastician, portretist, care vrea să-și atragă publicul. Parte inedită a Festivalului Internațional de Teatru Independent, acțiunea noastră și-a propus să demonstreze că și partea plastică poate crea interes în mișcare. Adică la elaborarea unui portret omul privește demersul ca pe un spectacol. Ne alăturăm și noi cu o stare de independență a artistului, cum e în cazul de față a celor trei artiști: eu, împreună cu Marian Avramescu, din Prahova, și Costel Pătrășcan, din Brăila. Dacă un artist în lucru pare un accident, trei deja oferă un spectacol". 


Sâmbătă, Blue Theatre continuă cu două spectacole aflate în concurs. De la ora 17, "Prithvi", o producție a Companiei Atom Theatre din Bulgaria, și, de la ora 18, "Dragoste și Căpșuni", o producție a Godot Cafe-Teatru, cu o regie semnată de Marius Gîlea. Joacă Ana Odagiu și Alex Zob. 


De la ora 20, are loc Gala FITIC, în cadrul căreia se vor decerna Premiul pentru "Cea mai bună actriță", Premiul pentru "Cel mai bun actor", Premiul pentru "Cel mai bun spectacol" și Premiul Special al Juriului, urmată de extraordinarul Horațiu Mălăele și al său recital "Sunt un orb".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 10 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Sfințire a picturii bisericii  din Ion Corvin
Sâmbătă, 10 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Palmaresul celei de-a XIX-a ediții a Galei HOP
Pagina a fost generata in 1.8789 secunde