Spiritul Dunării, redescoperit prin fotografie

308
Ieri, la Muzeul de Artă Constanța, a avut loc simpozionul final al proiectului "Spiritul Dunării" - Fluviul Dunărea, factor generator de sinergii locale și transfrontaliere.
La eveniment au participat partenerii proiectului: conf. univ. dr. Ana Maria Munteanu, membru al echipei de implementare, din cadrul Muzeului de Artă Constanța, dr. Marian Neagu, directorul Muzeului "Dunării de Jos" din Călărași, Elena Velikova, directorul Galeriei de Artă Ruse, prof. Penka Angelova, prof. Paraschiva Boboc, artistul plastic Iordan Kissiov, directorul Galeriei de Artă Silistra, alături de Diana Kissiov.
Muzeul de Artă Constanța a realizat proiectul "Spiritul Dunării" în parteneriat cu Galeria de Artă Ruse, Bulgaria și Muzeul "Dunării de Jos", Călărași, propunându-și să contribuie la intensificarea cooperării transfrontaliere culturale și a cunoașterii reciproce între comunitățile orașelor Constanța, Călărași și Ruse, cu impact direct asupra valorificării și evidențierii elementelor specifice Dunării.
"Proiectul și-a propus să dezvolte spiritul Dunării, nu să-l inventeze. Am încercat să-l punem în evidență, să-l structurăm, să-l amplificăm și să-i asigurăm un viitor", a spus Marian Neagu.
Activitatea principală a proiectului a fost realizarea unei expoziții de fotografii realizate de artiști bulgari și români pe tema spiritului Dunării: "Lucrările au fost valoroase, am descoperit lucruri noi despre artiștii bulgari, cum ar fi faptul că arta fotografică este o treaptă obligatorie pentru formarea lor", a precizat Marian Neagu. Rezultatele proiectului au fost grupate în volumul "Spiritul Dunării", proiectul reprezentând o oportunitate de a redescoperi comunitățile dunărene, dar și potențialul și semnificația fluviului care străbate Europa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.052 secunde