Start Bacalaureat 2012: proba începe la ora 12 și nu se filmează

747
1
Start Bacalaureat 2012: proba începe la ora 12 și nu se filmează - 1bacalaureat-1339345675.jpg

Întrucât sălile de clasă trebuie pregătite după scrutinul electoral de ieri, prima sesiune a examenului de bacalaureat 2012 începe astăzi de la ora 12, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba și literatura română.

La Constanța, din cei 7.256 de candidați înscriși 1.492 au proba recunoscută din seriile anterioare, iar restul de 5.664 o vor susține astăzi, în calitate de proaspăt absolvenți, în cele 51 de centre de examen.
Din nefericire există și 13 cazuri speciale, de elevi care necesită o sală separată de examinare, respectiv la Grup Școlar "C.A.Rosetti", Colegiul Pontica, Liceul Teoretic Băneasa, Colegiul Național "Mihai Eminescu", Liceul Internațional de Informatică, Grup Școlar "Virgil Madgearu", Liceul "I.N. Roman", Colegiul de Artă "Regina Maria, Seminarul Teologic și Grup Școlar "Emil Palade". La Grup Școlar "Vasile Pârvan" o elevă va susține probele scrise acasă, iar de la Liceul Teoretic "George Călinescu" o altă elevă susține sesiunea de examene integral la domiciliu.

În 15 minute ați scăpat!
Conform reprezentanților Ministerului Educației, subiectele la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba și literatura română din cadrul examenului de bacalaureat au un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.
Rezultatul obținut de fiecare candidat la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență corespunzător grilei aprobate la nivel național: mediu, avansat și experimentat.
Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat.
Președintele comisiei județene de bacalaureat de anul acesta este inspector școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, vicepreședinte - inspector școlar general adjunct, prof. Adriana Oprea, iar secretari: prof. Claudia Portase, prof. Marinela-Natalia Mrejeru, prof. Alina Lungu, prof. Ulgean Ene, prof. Marinela Mitrenga, prof. Gabriela Neagu, prof. Alina Nițu.

Camerele web intră în funcțiune la probele scrise
Proba A se va desfășura în intervalul 11 - 13 iunie, iar în perioada 13 - 15 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), respectiv la turcă, în cazul județului nostru.
Evaluarea competențelor digitale (proba D) se va desfășura în perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C) între 25 și 27 iunie. Pentru aceste două probe elevii au avut posibilitatea să le promoveze din timpul anului școlar, în cadrul examenelor atestate.
Din discuția cu prof. Adriana Oprea, vicepreședintele comisiei județene de bacalaureat, camerele web vor fi folosite, după cum prevede metodologia, doar în cele 21 de centre de examen, respectiv la probele scrise.
Este strict interzis accesul candidaților cu orice tip de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu.



Comentează știrea

Fonduri UE
11 iunie 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2664 secunde