In eros veritas

Studenții de la Actorie trăiesc "Visul unei nopți de vară"

1329
Studenții Facultății de Arte, specializarea Artele spectacolului, din cadrul Universității "Ovidius" au adus pe scenă lumea lui Shakespeare, prezentând "Visul unei nopți de vară", spectacol realizat de lect.univ.drd. Daniela Vitcu Hanțiu.
Erotismul și pasiunea alunecă prin jocul elfului Puck, care încurcă ițele dragostei, generând un haos al senzualității. Fuziunea dintre dans și actorie s-a revărsat ca o lavă prin muzica fabuloasă a maestrului Dinu Ghezzo și pe clasicul Mendelssohn Bartholdy. Personajele schimbă partenerii prin ironia elfului, și, încătușate în pasiunea dansului și a textului shakesperian, poartă în jocul actoricesc câte o notă pentru fiecare senzație umană din partitura erosului. Fidelitatea este transformată în incertitudine, realul se sustrage în folosul imaginarului, pe măsură ce scena se transformă într-un spațiu al visului. Dragostea devine cunoaștere de sine și de celălalt, în timp ce erotismul și sexualitatea întregesc tabloul unei povești a identității. Așa cum spune și Goethe, nu ai cum să te cunoști pe tine însuți decât prin ceilalți, fapt concretizat în piesă prin interacțiunea personajelor în dans, mai sugestiv la nivel decizional decât replicile propriu-zise. În schimb, prin prisma formulei emise de Goffman, conform căruia sinele este un cuier pentru măștile individului, personajele se reinventează în funcție de celelalte, ca atunci când Lysander (excelent interpretat de Tiberius Stanciu, student la anul I la Actorie) se regăsește prin iubirea pentru Hermia.
Spectacolul "Visul unei nopți de vară" este o lecție de comunicare prin dans, muzică și teatru, o fuziune de artă menită a aduce în lumina scenică magia erosului. Iubirea rămâne personajul – cameleon, care se transpune diferit în fiecare dintre personaje.
Studenții au reușit să aducă pe scena teatrului constănțean o particulă esențială a universului shakespea-rian, proiect pentru care s-au pregătit timp de două luni: "Piesa nu este tocmai un spectacol, ci mai degrabă un rezultat al cercetărilor noastre", a spus lect.univ.drd. Daniela Vitcu Hanțiu.
Din distribuție au făcut parte: Andrei Stroescu (Thezeu, Flaut), Mircea Neacșu (Egeu, Demetrius, Gutuie), Tiberius Iustinian Stanciu (Lysander), Ionuț Alexandru (Blându), Ionuț Ștefan (Fundulea), Iulia Tamaș (Botișor), Camen Iancu (Subțirelu), Carmen Monțescu (Hipolita, zână), Alina Niță (Hermia), Mirabela Elena Moroșanu (Helena), Atănase Ștefu (Oberon), Bungiu Elena Adriana (Titania), Corina Iacob (Puck), Ciortan Otilia Doris și Veronica Enușcă (zâne).
Scenografia a fost semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8294 secunde