Studenții de la Ştiinţe Politice Constanţa, pricepuţi la discursuri publice

687
Studenții de la Ştiinţe Politice Constanţa, pricepuţi la discursuri publice - studentiiprintdelastiinte2-1609163388.jpg

Articole de la același autor

Mai mulţi studenţi ai specializării Științe Politice din cadrul Facultății de Istorie și Științe Politice a Universităţii „Ovidius” Constanţa sunt câștigători ai primei ediții a concursului de discursuri publice „Puterea cuvintelor”.

Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul instituţiei de învăţământ superior a organizat online, vineri, 18 decembrie, prima ediție a concursului de discursuri publice „Puterea cuvintelor”, destinată studenților FISP din primul an de studiu. Printre cei interesați, s-au evidențiat opt participanți de la specializările Relații Internaționale și Studii Europene și Științe Politice.

Aceștia au fost provocați să identifice principalele probleme cu care se confruntă localitățile de origine și de a propune soluții care ar putea contribui la remedierea lor, pornind de la tema lansată de organizatori, „Fă-ți orașul bine!‟.



Primele trei locuri din concurs au fost câștigate de studenți ai specializării Științe Politice. Astfel, premiul întâi a fost obținut de Andreea Păun, care a susținut un discurs despre nevoia comunei Mihail Kogălniceanu din judeţul Tulcea de a se racorda la reţeaua de gaze, premiul al doilea i-a revenit lui Ștefan Diac, cu o pledoarie dedicată problemei gunoaielor din comuna Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, iar premiul al treilea a fost acordat Anei Maria Sciotnic-Cişmigiu, cu o expunere despre moștenirea evreiască a municipiului Tulcea, în special despre repunerea în valoare a Templului Coral.


Juriul competiției a fost format atât din cadrele didactice ale FISP, cât şi din foștii absolvenți și actuali oameni politici cu cariere în administrația publică locală. Este vorba despre Ștefan Ilie, primar al municipiului Tulcea, Marius Liviu Petre, consilier județean Constanța, şi Cătălin Iacob, consilier local al municipiului Constanța.


Cele opt discursuri au tratat dificultățile diferitelor localități precum: Feteşti, din judeţul Ialomița, Braşov, Tulcea, Mihail Kogălniceanu, din judeţul Tulcea, Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanța, comunele Saraiu şi Lumina, din judeţul Constanța, municipiul Constanța, dar și teme de o mare diversitate, precum infrastructura rutieră sau de gaze, monumentele de patrimoniu, pădurile, ajungând până la necesitatea unei reconversii profesionale în rândul tinerilor din mediul rural, care să stopeze depopularea satelor.


Sponsorul concursului a fost Fundația eMAG pentru Educație, care a pus la dispoziție premii în valoare de 3.000 de lei.
Evenimentul a fost coordonat de asist. univ. dr. Georgiana Țăranu și a fost conceput din dorința de a oferi studenților șansa să vorbească despre provocările comunității lor, să își cultive pasiunea pentru istorie și pentru competiție, și, totodată, să îşi exerseze curajul de a vorbi în public.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3338 secunde