Tabăra de vară de la Medgidia, încheiată în acorduri tradiționale tătărești

461
Tabăra de vară de la Medgidia, încheiată în acorduri tradiționale tătărești - 5iulietabaramedgidiafinal3-1309901410.jpg
Tabăra de vară de la Medgidia, care a reunit, timp de două săptămâni, copii tătari din România și din Crimeea, și-a închis porțile. La final, toți cei implicați au tras linie și au ajuns la un numitor comun: proiectul a fost o reușită în domeniul educațional și mai ales în ceea ce privește consolidarea relațiilor dintre tătarii din România și cei din patria mamă, Crimeea, cunoașterea obiceiu-rilor și a limbii materne.
Schimbul de experiență dintre cele două grupuri de copii a avut la bază segmentul cultural. Astfel că, oaspeții din Eski - Kirim (Crimeea - Ucraina) au învățat de la copiii tătari din Medgidia cântece tradiționale ale tătarilor din Dobrogea, dansuri populare, iar cei din Medgidia au intrat și ei în contact cu cântecele și dansurile tătărești din Crimeea. Toate cunoștințele artistice do-bândite în tabăra desfășurată timp de o săptămână și la Predeal au fost puse în scenă în cadrul unui spectacol pregătit special pentru finalul proiectului.
Oaspeți speciali, părinți, copii, membri ai UDTTMR au aplaudat în ultima seară petrecută împreună la sediul UDTTMR Medgidia atât eforturile celor mai mici etnici ai comunității de a învăța într-un timp scurt cât mai multe cântece și dansuri, dar și implicarea celor mari în promovarea limbii materne și a tradițiilor prin intermediul unor astfel de acțiuni.
Și, pentru că în orice tabără, fie ea și tematică, participanții trebuie să aibă parte și de puțină distracție, pe parcursul săptămânii petrecute la Predeal, copiii tătari din Medgidia și Eski Kirim au vizitat Castelul Peleș, Castelul Bran, Biserica Neagră și alte locuri pitorești de pe Valea Prahovei.
Tabăra de vară de la Medgidia dedicată informării asupra istoriei, culturii și obiceiurilor tătarilor crimeeni este un proiect al filialei locale a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România derulat în parteneriat cu Școala Națională Tătară din Eski - Kirim (Stari - Kirim) din Crimeea - Ucraina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3316 secunde