"Take, Ianke și Cadâr" vin în Parcul Arheologic

235

Articole de la același autor

Săptămâna a doua din cadrul stagiunii estivale "Best Summer Art FEst - BE.SAFE", organizată de Teatrul de Stat Constanța, debutează, astăzi, la ora 21.00, cu o reprezentație extrem de cunoscută, în spațiul amenajat în Parcul Arheologic. Este vorba despre piesa "Take, Ianke și Cadâr", o comedie spumoasă despre relația dintre trei mici negustori - un român, un evreu și un turc, despre prietenie, toleranță și dragoste.

Spectacolul, care are la bază textul scris de Victor Ion Popa în 1932, va delecta publicul cu prospețimea farmecului său și va oferi un reper de umanitate, într-o societate în care omul se grăbește mereu să acuze înainte să încerce să înțeleagă și poziția aproapelui său.

Spectacolul, în regia lui Nicu Mihoc, este prezentat de Teatrul Național Târgu Mureș, compania "Liviu Rebreanu". Scenografia este semnată de Horațiu Mihaiu, iar din distribuția spectacolului fac parte Liviu Pancu, Dan Rădulescu, Costin Gavază, Cristian Iorga, Loredana Dascălu, Csaba Ciugulitu, Cristina Holtzli și Ștefan Mura.

Același spectacol se va juca și mâine, de la aceeași oră.

XXX

Vineri, 31 iulie, de la ora 21.30, Teatrul de Stat Constanța prezintă, tot în Parcul Arheologic, cea mai nouă producție a sa: "Meciul de comedie", un spectacol interactiv de improvizație. Acesta are ca principală caracteristică lipsa oricărui scenariu și chiar și a regiei. Ca urmare, totul - text, mișcare scenică, lumini, muzică - este creat pe loc, în fața spectatorilor. Formatul este unul competițional, actorii fiind împărțiți în două echipe care se înfruntă într-o serie de probe, iar spectatorii au un rol foarte important, ei stabilind și temele de improvizație, precum și echipa câștigătoare a fiecărei probe.

Echipele de actori-improvizatori sunt: Real Stavrid - Ecaterina Lupu, Mirela Pană, Florin Aioane, Vlad Lință, Remus Archip și AC Biban - Cătălina Mihai, Florina Stănculeț, Lucian Iftime, Ștefan Mihai, Andrei Cantaragiu, iar arbitrul este Andrei Bibire. Muzica ce acompaniază "competiția" este improvizată de Mădălin Nicolae Mușat, absolvent al Colegiului Național de Arte "Regina Maria" Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5427 secunde