Teatrul de Stat deschide stagiunea cu o premieră

221

Articole de la același autor

După o vară fierbinte și la propriu, dar și la figurat, cu festivaluri în premieră, Teatrul de Stat deschide stagiunea de toamnă cu premiera spectacolului "Ursul", o farsă într-un act, de Anton Pavlovici Cehov, în traducerea Mașei Dinescu.


Conform informațiilor puse la dispoziție, piesa a fost scrisă de A.P. Cehov în fe-bruarie 1888 și publicată pentru prima oară în ziarul "Novoe Vremea", 1888, 


nr. 4491, 30 august. Curând după aceea a fost aprobată de cenzură. La începutul lui octombrie, Cehov îi comunică lui A.S. Suvorin următoarele: "«Ursul» a fost admis de cenzură (se pare că vor fi mici modificări) și va fi jucat la teatrul lui Korș. Solovtov așteaptă cu nerăbdare să-l joace". 


La 27 octombrie, într-o altă scrisoare, Cehov îi scrie: "Mâine are loc la teatrul lui Korș spectacolul cu «Ursul» meu". Cu mici modificări, piesa a fost inclusă de A.P. Cehov în culegerea «Piese de teatru», Sankt-Petersburg, 1897 și aproape fără nicio modificare a intrat în culegerea de Opere, vol. VII din anii 1901 și 1902. Piesa s-a bucurat de un mare succes. În scrisoarea adresată lui A.N. Pleșceev (13 no-iembrie 1888), Cehov scrie: "La Moscova «Ursul» meu se bucură de mare succes. Cred că și în provincie va fi la fel. Ca să vezi, niciodată nu știi de unde sare iepurele!". 


La Petersburg "Ursul" a fost jucat pe scena teatrului Alexandrinski, apoi repre-zentat în provincie, cu același succes. În distribuție: Marius Bodochi, Dana Dumitrescu, Marian Adochiței.


Informații și rezervări la numărul de tele-fon 0241/488.612.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Trupa de liceeni AICI ne invită la spectacol
Miercuri, 21 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : One man show Gheorghe Ifrim
Luni, 19 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Concert simfonic aniversar
Pagina a fost generata in 0.5782 secunde