Teatrul de Vară Soveja, scos din ruină cu 1 milion de lei

1355
Teatrul de Vară Soveja, scos din ruină cu 1 milion de lei - 3345581248da49c7be54266867fd1be5.jpg

Articole de la același autor

La Teatrul de Vară Soveja se fac reparații capitale, după ce, timp de trei ani, a fost lăsat în paragină. În ciuda crizei, Teatrul de Vară Soveja beneficiază de aproximativ 1 milion de lei, valoarea investiției pentru reparații. Dovadă stă hotărârea nr. 53 a Consiliului Județean privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2009 al S.C. Domeniul Public și Privat Județean S.R.L., prin care Teatrul Soveja intră în reparații. Valoarea investiției este de 300.000 lei (357.000 lei cu TVA). Ulterior, printr-o rectificare bugetară, valoarea investiției a crescut la 980.000 lei, ridicându-se la 1.166.200 lei cu TVA.
Întrebat care a fost motivul care a stat la baza deciziei de readucere în circuit a Teatrului Soveja chiar anul acesta, când cheltuielile sunt reduse drastic în alte departamente culturale, Cristian Moldovanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Constanța, ne-a răspuns: "Se renovează că trebuia renovat, iar anul acesta au fost bani pentru el. Mai mult decât atât, s-au terminat și lucrările de construcție și parcarea de la City Park Mall".
Chiar dacă lucrările de reabilitare sunt în plină desfășurare, se așteaptă ca Teatrul de Vară să fie gata pentru Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, care va avea loc în perioada 17 – 23 august.
Conform lui Cristian Moldovanu, tot la Teatrul de Vară Soveja este programat să se desfășoare și Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc (24 – 30 august).
Teatrul de Vară Mamaia a intrat, de asemenea, într-un program de reabilitare, valoarea investiției fiind de 300.000 lei (357.000 cu TVA), lucrările urmând să înceapă "atunci când vor fi bani", după cum ne-a spus Cristian Moldovanu. Deocamdată, se pare că Teatrul de Vară Mamaia este funcțional, având în vedere că, în această perioadă, acolo se desfășoară concerte ale artiștilor autohtoni.
Teatrul de Vară Soveja a fost înființat 1983, cu numele de Teatrul de vară Fantasio, având o capacitate de 1.600 de locuri. La inaugurare, Aurel Manolache, pe atunci director al Teatrului de revistă "Fantasio", declara, într-un interviu acordat lui Costin Cos-tandache, pentru ziarul "Litoral": "Acest nou lăcaș ne va îngădui să răspundem mai bine solicitărilor, fie că este vorba de spectatorii casei, de constănțeni, fie că este vorba de numeroșii vizitatori, români și străini, ai litoralului. Seară de seară vor fi prezentate spectacole susținute nu numai de Fantasio, ci și de prestigioase trupe teatrale din țară", spunea artistul, cu ocazia inaugurării instituției. Din păcate, Aurel Manolache a ajuns, peste ani, în situația de a-i fi refuzat accesul în acest teatru pentru organizarea Festivalului "Mamaia Copiilor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Iulie 2009
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Diana Cheregi!
Pagina a fost generata in 2.3405 secunde