Teatrul Excelsior din București va primi numele "Ion Lucian"

242

Articole recomandate

Teatrul Excelsior va fi redenumit "Ion Lucian", dupa numele marelui actor care a fondat institutia de spectacole, decedat sambata, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, luni, cand a venit sa ii aduca un ultim omagiu artistului, relateaza Mediafax.

Trupul neinsufletit al lui Ion Lucian a fost depus luni la Teatrul Excelsior, unde familia, prietenii si admiratorii i-au putut aduce un ultim omagiu.

In foaierul teatrului sunt expuse pagini din ziare cu articole despre decesul maestrului, e-mail-uri de condoleante, venite pe adresa teatrului, dar si afise ale spectacolelor pentru copii realizate de Ion Lucian, pe scena Teatrului Excelsior. Printre coroanele trimise se numara cele din partea presedintelui Traian Basescu si primarului Sectorului 2, Neculai Ontanu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a stat de vorba cu vaduva lui Ion Lucian, Paula, iar la iesirea din teatru a fost intrebat de jurnalisti daca sustine initiativa acesteia, de a schimba numele Teatrului Excelsior in "Ion Lucian".

"Dorim sa o facem legal si sa marcam asa cum trebuie evenimentul, nu peste noapte", a spus Oprescu, adaugand ca va astepta terminarea stagiunii curente pentru a face demersurile necesare.

"Am o multumire ca am reusit sa ii redau teatrul", a spus Sorin Oprescu, referindu-se la faptul ca a inaugurat, anul trecut, alaturi de Ion Lucian, noul sediu al Teatrului Excelsior.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Expoziția "Colegul meu de bancă"
Marţi, 03 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : 11 ani de arhierie
Pagina a fost generata in 1.8165 secunde