Din toamnă,

Teatrul pentru Copii și Tineret Cernavodă se mută în casă nouă

428
Teatrul pentru Copii și Tineret Cernavodă se mută în casă nouă - 6cc3a4adfe1b28e1877ca651c5601123.jpg
Proaspăt întors dintr-un turneu din Oradea, unde a prezentat cea mai nouă montare, "Penelopa se mărită", Teatrul pentru Copii și Tineret din Cernavodă face bilanțul acestei stagiuni, bogată în activități și succese.
Astfel, la începutul lunii, TCTC a fost gazda Festivalului "Teatrul și Copiii", ajuns la cea de-a doua ediție, care a reunit trupe din Pitești ("Aschiuță"), Brăila ("Cărăbuș"), Galați ("Gulliver"), Călărași (Teatrul Popular). Din Constanța au participat Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", dar și studenți ai Facultății de Arte, secția Teatru a Universității "Ovidius", fiecare zi a festivalului fiind deschisă de câte un spectacol prezentat de TCTC. La finalul evenimentului, primarul orașului Cernavodă, Mariana Mircea, a oferit participanților diplome și trofee. Ca un preambul al festivalului, TCTC a prezentat, pe 1 iunie, de Ziua Copilului, la Casa de Cultură Făclia, spectacolele "Vulpea cea faimoasă" și "Cuiul lui Pepelea".
Au plecat, apoi, într-un turneu în Oradea, pe 7 iunie, la invitația dramaturgului Pașcu Balaci, autorul piesei "Penelopa se mărită". Dr. Victor Ignat, directorul Teatrului din Cernavodă, ne-a povestit că publicul a fost foarte receptiv la cele cinci reprezentații ale spectacolului, drept pentru care se vor întoarce în Ardeal, în toamnă, pentru a juca pe scena Teatrului de Stat din Oradea, la invitația directorului instituției. Constănțenii vor avea ocazia să urmărească spectacolul "Penelopa se mărită", la sfârșitul lunii iulie.
Între timp, echipa Teatrul pentru Copii și Tineret Cernavodă (găzduit de Casa de Cultură) se pregătește să se mute într-un sediu nou, Consiliul Local Cernavodă punându-i la dispoziție o sală de lângă Muzeul "Axiopolis".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6534 secunde