Luna aceasta,

Teatrul pentru Copii și Tineret din Cernavodă prezintă un spectacol nou, pe scenă nouă

1707
Teatrul pentru Copii și Tineret din Cernavodă prezintă un spectacol nou, pe scenă nouă - ac86c1dcccde065541515ca782b9fa17.jpg
Teatrul pentru Copii și Tineret din Cernavodă (TCTC) pregătește un nou spectacol, a cărui premieră va avea loc pe 26 martie, ora 17, la Casa de Cultură, unde instituția teatrală își are sediul. Spectacolul va fi prezentat și la Constanța, mai
exact la Cercul Militar, pe 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului.
"Penelopa contemporană" se intitulează noua montare a regizorului Victor Ignat, artist emerit al Republicii Moldova și directorul TCTC. Bazat pe o piesă scrisă de un cunoscut avocat și dramaturg orădean, Pașcu Balaci, spectacolul va plasa povestea scrisă de Homer în contemporaneitate. Astfel, îl vom vedea pe Ulise îmbarcându-se pe un vas din flota română (se păstrează fidelitatea și pentru laitmotivul "Băsescu ăsta, care ne-a vândut flota!"), în timp ce Penelopa nu-și bate capul cu lucruri femeiești, ci își dă doctoratul, în așteptarea celui iubit.
Pașcu Balaci este membru al Uniunii Scriitorilor din România, poet, eseist, romancier și dramaturg. Textul pe care se bazează spectacolul Teatrului din Cernavodă, cu titlul original "Penelopa se mărită", a obținut o mențiune la Festivalul Comediei Românești, ediția 2007. Pașcu Balaci este conducătorul cenaclului literar "Barbu Ștefănescu Delavrancea" din Oradea, genul pe care îl abordează fiind teatrul istoric. O piesă din această categorie, semnată de dramaturg, este "Horea", care s-a jucat la Teatrul Național Radiofonic.
Pașcu Balaci va fi prezent în sala Casei de Cultură Cernavodă la premiera spectacolului "Penelopa contemporană", din distribuția căruia vor face parte: Corina Iacob, Andrei Stroescu, Mădălina Bratei / Constanța Sârbu, Bogdan Burduf, Victor Ignat, Iulia Tamaș și Nicolae Bulugea.
De asemenea, îl vom putea vedea pe Constantin Grăjdeanu, maior în rezervă, președintele Clubului de Vânătoare din Cernavodă, care ne-a mărturisit că, în căutarea ineditului, a acceptat să joace în spectacolul "Penelopa contemporană".
Victor Ignat ne-a anunțat, totodată, că Teatrul pentru Copii și Tineret din Cernavodă va avea, din 20 martie, o scenă nouă, de dimensiuni mai mari. Ideea îi aparține directorului teatrului, iar investiția a fost realizată de Primăria Cernavodă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 12 Martie 2010
Stire din Cultură-Educație : "Să punem lacătele pe școli!"
Pagina a fost generata in 1.5757 secunde