Testare la Constanţa pentru certificatul Pearson de limba engleză

305
Testare la Constanţa pentru certificatul Pearson de limba engleză - testedelimbaengleza-1611672083.jpg

Articole de la același autor

Profesorii de limba engleză pot deveni examinatori Pearson, iar elevii îşi vor putea obţine la Constanţa certificatele de cunoaştere a limbii engleze. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a încheiat, în premieră la nivel naţional, un protocol de colaborare cu partenerul oficial al Pearson for Romania, Excellent English Education SRL, care va permite calificarea cadrelor didactice pentru a realiza astfel de teste şi organizarea lor în judeţul Constanţa.

Testul Pearson de limba engleză – PTE este un examen de certificare lingvistică, recunoscut la nivel internaţional şi echivalat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării din ţara noastră. „Pearson este un Centru de excelenţă, furnizor de examene de certificare lingvistică, la fel de important cum este şi Universitatea Cambridge. Putem să ne mândrim deoarece, în acest moment, la nivel naţional, suntem singurul inspectorat care a încheiat aceste protocol de colaborare. Este important acest fapt pentru că, în noul ordin de ministru nr. 6063 din 24 noiembrie 2020, Pearson apare cu 12 examene de echivalare, fie la clasa a VIII-a pentru clasele cu program de studiu bilingv, fie pentru examenul de bacalaureat naţional”, explică inspectorul şcolar pentru limbi moderne, prof. Bianca Matei.

PTE are, ca şi Cambridge, patru nivele acreditate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Elevii vor putea susţine examene pornind de la nivel B1, pentru cei din clasele primare, până la nivelul C2, pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII-a, respectiv a XIII-a, studenţi şi adulţi. „Vom debuta, în primul rând, prin formarea profesorilor de limba engleză care vor fi şi examinatori PTE, aşa cum există şi examinatori Cambridge. În etapa următoare vom avea selectarea unităţilor de învăţământ pe raza judeţului Constanţa pentru formarea centrelor de examen. În cel mai scurt timp, probabil în luna februarie, se vor forma profesorii, care vor participa la seminarii online cu cadre didactice din Marea Britanie, urmând înscrierile pentru examene. Cursurile, formările cadrelor didactice şi acreditările sunt gratuite”, mai precizează prof. Bianca Matei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5673 secunde