Tinerii constănţeni, încurajaţi să aleagă învăţământul dual

632
Tinerii constănţeni, încurajaţi să aleagă învăţământul dual - 1-1611067906.jpg

Articole de la același autor



Autorităţile locale din municipiul Constanţa îi încurajează pe tineri să aleagă învăţământul dual şi să înveţe o meserie. De asemenea, se străduiesc să îi convingă pe agenţii economici să propună şi să susţină acest tip de traseu educaţional, stabilind parteneriate cu unităţile de învăţământ.


Săptămâna aceasta, s-a desfăşurat prima reuniune din acest an a Comisiei de implementare a proiectului „Şcoala profesională în sistem dual din Constanţa”, la lucrările căreia au luat parte reprezentanți ai Primăriei municipiului Constanța, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Camerei de Comerț, Industrie și Navigație Constanța, Comitetului Județean al Părinților Constanța și Asociației Firmelor din Constanța. „Proiectul respectiv are ca obiectiv general crearea unei platforme de dialog, sprijin și cooperare între administrația locală, instituțiile publice, agenții economici locali și elevii și părinții interesați de formarea profesională duală, prin care să se realizeze un proces durabil, la nivelul municipiului Constanța, de  corelare a cererii pieței muncii din Constanța cu oferta de muncă pregătită și calificată, în toate domeniile”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.


Comisia a decis ca în cursul lunii februarie să organizeze o reuniune online cu agenții economici din municipiu, cu obiectivul de a stimula interesul acestora pentru pregătirea sistemică a viitoarei forțe de muncă a orașului. Reuniunea va fi urmată de mai multe activități directe cu participarea agenților economici și a părinților și elevilor interesați de formarea profesională duală în orașul Constanța.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4917 secunde