Totul despre tradițiile de Sfântul Ștefan. Ce este interzis pe 27 decembrie

1054
Totul despre tradițiile de Sfântul Ștefan. Ce este interzis pe 27 decembrie - sfstefan-1640546810.jpg
La data de 27 decembrie 2021 are loc una dintre cele mai mari sărbători ale anului. Mai exact, este sărbătorit Sfântul Ștefan, primul care a vestit şi mărturisit credinţa în Hristos, devenind astfel şi primul martir al Bisericii. Este important să ținem cont de mai multe tradiții și obiceiuri în această zi mare.

Există o mulțime de persoane care poartă numele Sfântului Ștefan și care au grijă să nu facă nimic greșit în această zi mare. Este important să ținem cont de tradiții dacă suntem mai superstițioși, pentru că doar așa vom avea mare noroc și ne vom feri de ghinion.

O veche tradiție spune că de ziua Sfântului Ștefan este bine să aducem în casă icoana care-l înfățișează pe acest martir și să o așezăm chiar cu noi la masă. Aceasta îi ajută mult pe cei care au probleme de sănătate, dar și pe cei care sunt implicați în procese grele.

Tot în această zi se spune că este bine să oferi o icoană cu chipul Sfântului unei persoane dragi sau cuiva despre care știi că are probleme de sănătate sau multe lipsuri.

În unele zone din Muntenia se prepară mucenici cu miere și nucă, în timp ce în altele se pregătesc Pâinicile lui Ştefan. Acestea sunt făcute dintr-un aluat asemănător cu cel de cozonac, în formă rotundă, după care se acoperă cu miere. Aceste preparate amintesc de pietrele care l-au ucis pe Sfântul Ştefan. Se sfinţesc la biserică în ziua de 27 decembrie şi se împart copiilor săraci, pentru sufletele celor adormiți.

În ziua praznicului, este bine să evităm deplasările în zone montane şi în locuri izolate, care ne pun viaţa în primejdie. Se spune că vremea este foarte schimbătoare în această zi și zăpezile se pot răzvrăti asupra noastră dacă nu stăm acasă, cu familia și nu ținem cont de tradițiile acestei zile.

Nu se spală, nu se coase și nu se fac treburi casnice. Se spune că cei care nu respectă această regulă riscă boli grave, probleme în familie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3858 secunde