Tradiția Festivalului "Mamaia Copiilor" supraviețuiește

360
În perioada 14-17 iulie, Casa de Cultură va găzdui Festivalul Național de Creație și Interpretare "Mamaia Copiilor", care, grație eforturilor actorului Liviu Manolache, va reuni peste 150 de tineri talentați din toată țara pe scena constănțeană. "Mamaia Copiilor" este, probabil singurul festival important de muzică din țară transmis în direct (având în vedere că Festivalul "Cerbul de Aur" nu se mai ține, pericol cu care e amenințat și Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia). Fapt datorat ambiției lui Liviu Manolache de a continua o tradiție instituită de tatăl său, acum 10 ani, astfel că ediția jubiliară a Festivalului "Mamaia Copiilor" îi va fi dedicată creatorului său: Aurel Manolache. Liviu Manolache urmează, astfel, calea abruptă a organizării unui festival al cărui singur profit este de partea tinerilor, care au posibilitatea de a se lansa pe scena muzicală.
Festivalul se desfășoară, ca și în anii anteriori, pe două secțiuni mari, Interpretare și Creație, dar, ca nou-tate a acestei ediții, secțiunea Creație va fi împărțită în două subsecțiuni, și anume Compoziție pentru Copii și Compoziție pentru adolescenți. De asemenea, anul acesta, câștigătorii premiați la categoria a patra de vârstă, care depășesc 16 ani, vor fi selecționați să participe la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia, în cazul în care evenimentul va avea loc.
Totodată, vom putea asista la două recitaluri surpriză, cuprinzând creații semnate de Aurel Manolache și, ca activități conexe, vor avea loc spectacole în fața Radio Constanța și pe plaja Palm Beach.
Juriul festivalului va fi compus din Adrian Păunescu, Smaranda Oțeanu Bunea, Bogdan Dragomir, Cătălina Chendea, Corina Chiriac, Dumitru Lupu, Mioara Negescu, Eugenia Hondoreanu, cărora li se va alătura un reprezentant al Ministerului Culturii.
Scenografia este semnată de Tania Leu, regia TV va fi realizată de Silvia Ionescu, iar festivalul va fi transmis în direct de TVR1. Biletele vor putea fi achiziționate de la agenția de bilete a Casei de Cultură. Organizatorul principal al evenimentului este, ca și în anii trecuți, Agenția Internațională Euroconcert, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, al Ministerului Educației, Cercetării Tineretului și Sportului, a Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, al Ministerului Culturii și Patrimoniului Cultural Național, al Societății Române de Televiziune, al Societății Române de Radiodifuziune și al Fundației "Dan Voiculescu" pentru dezvoltarea României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6816 secunde