Trei elevi din Eforie Nord, la etapa regională a Concursului epistolar

274
Compania Națională Poșta Română a lansat anul trecut, pe data de 9 octombrie, sub egida Uniunii Poștale Universale, un concurs epistolar care își propune să stimuleze și să dezvolte creativitatea tinerilor cu vârsta de până la 15 ani și să le ofere acestora posibilitatea de a exprima în scris ceea ce gândesc.
Ieri, Oficiul Județean de Poștă (OJP) Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța au desemnat câștigătorii fazei județene a concursului care a avut ca temă "Compune o scrisoare în care să explici de ce este important să vorbim despre SIDA și să ne protejăm împotriva bolii".
Cei trei câștigători sunt Andreea Ganea, Andrei Costin Bunduc și Mădălina Maria Gheorghe, toți trei provenind de la Școala cu clasele I-VIII din Eforie Nord. Lucrările celor trei elevi din județul Constanța s-au calificat pentru etapa regională a competiției, alături de lucrări ale elevilor din județele Călărași și Ialomița.
Câștigătorii etapei regionale vor fi desemnați pe 1 martie, urmând ca epistolele acestora să se califice la faza națională a concursului, ce își va desemna câștigătorii pe 17 martie.
Cea mai bună lucrare selecționată dintre cele zece finaliste pe plan național, tradusă într-o limbă de circulație internațională (engleză sau franceză), va fi trimisă Biroului Internațional al Uniunii Poștale Universale, pentru a participa la etapa internațională a competiției. Ocupanții primelor trei locuri la nivel mondial vor fi premiați cu ocazia festivităților desfășurate pe 9 octombrie 2010, de Ziua Mondială a Poștei, la Berna (Elveția).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Februarie 2010
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Lucian Iancu!
Pagina a fost generata in 1.8493 secunde