Trei unități constănțene au găzduit etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română

737
Trei unități constănțene au găzduit etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română - olimpiada-1677971957.jpg
951 de elevi constănțeni au participat în acest an la etapa județeană a Olimpiadei naționale de limba şi literatura română – clasele V-VIII și IX-XII
Astăzi, 4 martie 2023, la Școala Gimnazială Nr. 7 „Remus Opreanu”, din Constanța și la Școala Gimnazială Nr. 39 „Nicolae Tonitza”, din Constanța, pentru clasele V-VIII, și în cadrul Liceului Teoretic „Decebal”, din Constanța, pentru clasele IX-XII, s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei naționale de limba şi literatura română, ediția 2023, organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu cele trei instituții școlare amintite mai sus.
La această competiție au participat 951 de elevi din municipiu și județ, după cum urmează:
- clasa a V-a: 229 de elevi;
- clasa a VI-a: 222 de elevi;
- clasa a VII-a: 221 de elevi;
- clasa a VIII-a: 163 de elevi;
- clasa a IX-a: 47 de elevi;
- clasa a X-a: 23 de elevi;
- clasa a XI-a: 27 de elevi;
- clasa a XII-a: 19 elevi.
Conform regulamentelor Ministerului Educației cu privire la derularea olimpiadelor și concursurilor școlare, etapa județeană a Olimpiadei naționale de limba şi literatura română s-a desfășurat cu participare fizică, de la ora 10.00.
Subiectele au respectat bibliografia recomandată la nivel național de către Ministerul Educației și s-au încadrat în programa de olimpiadă pentru disciplina limba și literatura română.
Elevii, indiferent de anul de studiu, au putut participa numai la olimpiada organizată la nivelul clasei lor.
Durata probei scrise a fost de 3 (trei) ore.
Punctajul maxim la proba scrisă este de 100 de puncte. Nu se acordă puncte din oficiu.
La etapa naţională a Olimpiadei, participă câte un elev/an de studiu din fiecare județ/sector al municipiului București, primul în ierarhia clasei la care a concurat, cu respectarea punctajului minim prevăzut de regulament, adică 85 de puncte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4633 secunde