Trei zile de OSIM la Biblioteca Județeană

552
În perioada 15 – 17 septembrie se desfășoară Seminarul Național de Formare în Domeniul Proprietății Industriale pentru Bibliotecarii din Bibliotecile Publice partenere Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).
În aula Bibliotecii Județene "I.N. Roman" Constanța a avut loc deschiderea evenimentului, prezidat de Liliana Lazia, director al instituției constănțene, Adriana Gheorghiu, director general adjunct al bibliotecii, Bogdan Boreschievici, directorul Colecției Naționale Informatică și Servicii din cadrul OSIM, Silvia Nestorescu, expert în cadrul Centrului de Pregătire Profesională și Cultură și Ștefana Teodorov, expert și organizator OSIM.
Seminarul a debutat cu prezentarea unor teme care au vizat citirea unui document de brevet, documentarea, ca prim pas spre înregistrare, acțiuni urmate de exerciții privind clasificarea brevetelor și accesul în bazele de date.
Ieri s-a discutat despre completarea unei cereri de marcă, despre accesul în bazele de date de Mărci, despre completarea unei cereri de design și model și accesul în bazele de date brevete. De asemenea, acțiunile seminarului de astăzi, 17 septembrie, vor viza problematica dreptului de autor în biblioteca publică, apărarea drepturilor de Proprietate Industrială, standardele, proprietatea Industrială și lectura publică, viitorii inventatori și oameni de afaceri, marca și design-ul comunitare. Discuțiile vor începe la ora 9 și se vor încheia la ora 19, când seminarul va fi evaluat de organizatori, urmând ca participanții să primească diplome.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2157 secunde