Trofeul Festivalului Mamaia a ajuns la Daniela Cojocaru, din Republica Moldova

1035
Trofeul Festivalului Mamaia a ajuns la Daniela Cojocaru, din Republica Moldova - f1a691a302e0704777146901f76ed7d8.jpg
Ieri au fost desemnați câștigătorii Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia 2010, trofeul, constând într-un automobil, fiind adjudecat de Daniela Cojocaru, originară din Republica Moldova, care studiază muzica în România. Pentru interpretarea piesei "Trurli", ea a fost votată de 14 din 22 de consilieri județeni, în cadrul unei ședințe extraordinare.
La secțiunea Interpretare, premiul I a fost obținut de Cristina Vasiu, (care a interpretat piesa "Suflet gol", compozitor Petru Mircea, text Roxana Popescu), premiul II a fost câștigat de Rodica Elena Tudor (cu piesa "Tu n-ai avut curaj", compozitor Șerban Georgescu, text Roxana Popescu) în timp ce premiul III i-a revenit Cristinei Stroe (piesa "Dor de viață", compozitor / textier Aura Urziceanu).
La secțiunea Creație, premiul I a fost obținut de piesa "La umbra ta", (compozitor/text Dragoș Dincă), inter-pretată de Lucia Carmen Dumitrescu, premiul II s-a îndreptat către piesa "Misterioasa mea" (compozitor Nicolae Caragia, text Da-niela Doroftei), interpretată de Mihai Băjenaru, iar piesei "O viață de artist" (compozitor Marcel Dragomir, text Eugen Dumitru), interpretată de Mihaela Mihai, i-a revenit premiul III.
Premiul "Teo Peter" a fost acordat trupei Black Sea Orchestra și Elenei Gatcin pentru piesa "Doar muzica" (compozitor Elena Gatcin, textier Iulia Pană), cu Premiile Societății Române de Radiodifuziune au fost distinși Georgiana Rusu, la secțiunea Interpretare și Adi Cristescu, la secțiunea Creație.
Premiul "Margareta Pâslaru" a fost obținut de Andrei Ciobanu, pentru piesa "Tu ești singura" (compozitor Andrei Tudor), în timp ce premiul "Videoclip", din par-tea regizorului festivalului, Petre Năstase, a fost obținut de Cristian Faur.
Anul acesta, presa a premiat piesa "Refrene Simple" (compozitor și textier Mihăiță Sorin Antonie), interpretată de Trupa Cabaret, iar piesa "Cât îmi e de greu" (compozitor Tudy Zaharescu, textier Ana Mardare), interpretată de Ana Mardare și Cristina Bondoc, a obținut Premiul de Popularitate, oferit de Café Frankfurt București,
Horia Moculescu a primit premiul din partea TV Neptun, iar premiile Fundației Internaționale "Ion Voicu" au ajuns la Adrian Romcescu, care a compus un imn special pentru Festivalul Mamaia, și la Elena Udrea, ministrul Turismului, pentru sprijinul acordat evenimentului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2236 secunde