"Trubadurul", pus în scenă de Salvatore Cicero

432
Duminică, 3 iunie, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța, în interpretarea artiștilor locali, dar si internaționali, va avea loc capodopera "Il Trovatore" - Trubadurul, de G. Verdi.

Invitați din Elveția, Bulgaria și Republica Moldova pun în scenă la Teatrul "Danovski" una din capodoperele lui Verdi, Trubadurul, o operă compusă pe un libret de Salvatore Cammarano, scris după tragedia "El trovator", de Antonio Garcia Gutierrez. Spectacolul a avut premiera la Teatro Apollo din Roma, la data de 19 ianuarie 1853.

De mulți ani, "Trubadurul" este o operă ce se bucură de o mare popularitate în întreaga lume. Libretul lui Salvatore Cammarano este unul din factorii ce a determinat popularitatea operei alături de muzica aproape neîntreruptă realizată de Verdi.

Este o operă impresionantă, cu un temperament de necontrolat, o operă de geniu pentru melodramatismul perfect. Compozitorul a dezvoltat pe ritmuri de mazurka și vals cele mai pasionale și expresive pasaje dramatice. Schimbările imprevizibile, spontaneitatea și agitația vor pune stăpânire pe scena Teatrului "Danovski" sub bagheta lui Salvatore Cicero, care va oferi publicului hrana spirituală mult așteptată.

Biletele puse în vânzare pentru acest spectacol pornesc de la 15 lei și ajung până la 25 de lei, în funcție de poziția locului în sală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Aida" la Teatrul "Oleg Danovski"
Pagina a fost generata in 0.2506 secunde