Tudor Gheorghe cântă, mâine, la Constanța. Biletele s-au epuizat de câteva săptămâni

299
1
Tudor Gheorghe cântă, mâine, la Constanța. Biletele s-au epuizat de câteva săptămâni - tudorgheorghe-1512309253.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii sunt așteptați la Casa de Cultură a Sindicatelor, mâine, 5 decembrie, începând cu ora 19.00, la un spectacol extraordinar cu Tudor Gheorghe, "Iarna Simfonic", ce vorbește despre adâncimea seninătății, marea poezie, îmbinată cu lirica populară din colinde.

Lucrarea constituie o suită simfonică în cinci părți, în care au fost integrate organic, pe lângă poemele de iarnă, motive melodice din sfera colindelor tradiționale.

"Iarna Simfonic" este un album al renumitului și apreciatului interpret român Tudor Gheorghe, acesta cuprinzând cântece folk și colinde simfonice. Dintre melodiile de pe album amintim: "Fulgi de zăpadă", "Sculați boieri", "Alba iarnă dunăreană", "Iarna", "Leru-i ler", "Vin colindătorii", "La fereastra cu gutuie", "Colindul celui fără de țară" etc. Precizăm că pentru concertul de mâine seară nu mai sunt bilete, acestea epuizându-se deja de câteva săptămâni, de unde și concluzia că artistul este extrem de apreciat nu numai de către publicul constănțean, cât în întreaga țară.

"Publicul constănțean îl apreciază foarte mult pe Tudor Gheorghe, iar spectacolele sale sunt așteptate mereu cu mare nerăbdare", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Gheorghe Ungureanu.

Născut în urmă cu 72 de ani, Tudor Gheorghe este un cântăreț, compozitor și actor român, care a întâmpinat foarte multe opreliști în perioada regimului comunist, fiindu-i interzis să concerteze un deceniu, până la Revoluția din 1989.

În acea perioadă, artistului i-au fost cenzurate spectacolele, iar în anul 1987, i-a fost interzis să concerteze. După Revoluția din decembrie 1989, însă, Tudor Gheorghe a revenit, cu și mai mult nerv, iar cântecele sale, susțin cei care l-au văzut în concerte, sunt de-a dreptul magnifice și pătrunzătoare.

Dintre ultimele sale apariții pe scenă amintim și recitalul de luna trecută, desfășurat cu ocazia etapei finale a Festivalului-Concurs Național de Muzică Bisericească "Lăudați pe Domnul!", la care au participat înalte fețe bisericești, printre care și Patriarhul Daniel și Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii.

Printre versurile recitate în cadrul a ceea ce artistul a numit "un lung poem al suferinței", au fost și cele ale lui Andrei Ciurunga.

"Nu-s vinovat c-am îndârjit șacalii/Și c-am strigat cu țipătul durut/Că nu dau un Ceahlău pe toți Uralii/Și că urăsc hotarul de la Prut", sunt doar câteva dintre versurile compuse de Andrei Ciurunga și interpretate de Tudor Gheorghe, în acompaniament de chitară.

Cu această ocazie, Patriarhul Daniel i-a oferit maestrului Tudor Gheorghe distincția "Crucea Patriarhală", cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române.

Comentează știrea

gica
5 decembrie 2017
erata

spectacolul se numeste de fapt adancimea senilitatii noastre,a noastra, a mea si a voastra astia care mai pierdeti bani si timp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5338 secunde