UDTR marchează "Ziua profesorului turc"

668
1
Uniunea Democrată Turcă din România marchează, astăzi, începând cu orele 17.00, "Ziua profesorului" sărbătorită în Turcia anual, la data de 24 noiembrie. Evenimentul este organizat de comisia de învățământ din cadrul UDTR și reunește cadrele didactice care predau limba turcă în școlile din județul Constanța.

În cadrul evenimentului va fi evocată semnificația zilei de "24 noiembrie" pentru cei care și-au dedicat întreaga carieră formării de caractere dar vor fi dezbătute și problemele pe care le întâmpină profesorii în desfășurarea procesului educațional.

Potrivit purtătorului de cuvânt al UDTR, Sorina Asan, la eveniment vor participa și cadre didactice care predau religia islamică în școlile din Turcia, aflate în vizită în România.

Alături de cadrele didactice se vor afla președintele UDTR, Osman Fedbi, deputatul Iusein Ibram, inspectorul de specialitate din cadrul MECT, prof. Vildan Bormambet, Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, și consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz.

"Ziua Profesorului" este declarată sărbătoare națională în Turcia din 1981 în semn de apreciere pentru toți dascălii. Mustafa Kemal Atatürk este considerat primul profesor datorită adoptării alfabetului latin în 1923, la înființarea Turciei moderne.

Comentează știrea

Turcitu
25 noiembrie 2011
Lipseste cineva dintre oficialitati ?

Domnilor organizatori de ce l-ati omis pe prof Amet Aladin care e de nelipsit dealtfel de la ocazii din astea care se termina cu alune,saratele, sucuri, mititei,moka toate. In 7 ani de deputatie a rontait destul, da el mai vrea o tura la deputatie, al 3 lea mandat adica,a adus bani multi la UDTTMR ca sa aiba ce hali serparia de nehaliti de acolo, aia peste 60 de lefegii ai lu A. Varol- avocatul balbait care si-a tras purtatoare de vorbe. BA PENALILOR DE LA udttmr ce leafa ii trageti lu purtatoarea voastra. La munca hienelor...Aladine de ce nu modifici statutul sa fi ales PE VIATA la parlament ? meriti cu prisotinta...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Salariile profesorilor vor crește
Luni, 21 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Amenzi pentru profesori agresivi
Pagina a fost generata in 0.2797 secunde