UDTR, schimb de experienţă în domeniul educaţional cu profesori din Turcia

65
UDTR, schimb de experienţă în domeniul educaţional cu profesori din Turcia - fondproiectturci-1628098810.jpg
Membrii Uniunii Democrate Turce din România au fost implicaţi, zilele trecute, într-un nou schimb de experienţă în domeniul educaţional, cultural şi religios în Republica Turcia. Proiectul a fost coordonat de Comisia de Cultură a UDTR şi a reunit profesori, responsabili din cadrul Ministerului Educaţiei-Direcţia Minorităţi Naţionale şi ISJ Constanţa, precum şi reprezentanţi ai Comisiilor de cultură şi religie.Participanţii la proiect au avut posibilitatea să viziteze vestigii istorice din Istanbul şi Edirne, precum Aya Sofia, Palatele Topkapı şi Dolmabahçe precum şi moscheea Selimiye, operă a arhitectului Mimar Sinan, construită între anii 1569-1575 la cererea Sultanului Selim al II-lea.

În cadrul aceluiaşi proiect, o delegaţie de profesori români a avut o întrevedere cu directori de instituţii de învăţământ din Marmaris. Potrivit declaraţiei inspectorului şcolar Icbal Anefi, delegaţia de profesori din România a vizitat Liceul „Nurettin Gençalioğlu Anadolu” şi Şcoala Gimnazială „Beldibi Sıtkı Zaralı” din Marmaris Muğla, unde au fost primiţi de directorul instituţiei, Ali Ihsan Damkaçi.

Precizăm că proiectul face parte din seria de programe organizate de UDTR cu scopul de a întări relaţiile bilaterale din domeniul educaţiei şi culturii dintre România şi Turcia. Coordonatoarea proiectului, prof. Serin Türkoğlu, a declarat că este pentru prima dată când a fost organizat un proiect atât de amplu în Republica Turcia, la care au participat atât profesori de limba turcă maternă, cât şi lideri ai comisiilor de cultură, religie şi tineret. Schimbul de experienţă a avut loc la invitaţia Sindicatului Învăţământului din Republica Turcia (Türk Eğitim-SEN) şi s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui UDTR, ing. Fedbi Osman. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3108 secunde