ULTIMA ORĂ. OUG pentru majorarea salariilor profesorilor, NECONSTITUȚIONALĂ!

198
ULTIMA ORĂ. OUG pentru majorarea salariilor profesorilor, NECONSTITUȚIONALĂ! - guvernaprobatmajoraresalariiprof-1685623231.jpg

Articole de la același autor

Guvernanții au încercat să pună capăt nemulțumirilor cadrelor didactice care fac grevă și astfel să încheie criza din educație, care durează deja de aproape două săptămâni. În acest sens au adoptat o ordonanță de urgență care ar trebui să detensioneze situaţia din sistemul de învăţământ. OUG prin care ar fi trebuit crescute salariile angajaților din Educație.
Doar că, în urma consultării Consiliul Legislativ a acordat aviz negativ de legalitate Ordonanței de Urgență, forul constatând că actul normativ este neconstituțional, scrie stiripesurse.ro
Consiliul Legislativ, al cărui aviz este obligatoriu înainte de aprobarea oricărui act normativ, arată că OUG prin care Guvernul Ciucă încearcă să majoreze salariile profesorilor încalcă principiul neretroactivității, pentru că prevede în anexă creșteri salariale pentru anul 2022, conform aceleiași surse.
La începutul ședinței de Guvern de joi, 1 iunie, ce a precedat o nouă rundă de negocieri cu sindicaliștii din Educație, Nicolae Ciucă a declarat că „educația nu este doar un drept constituțional, educația este singura cale prin care copiii noștri pot să evolueze în viață, într-o societate care, cu adevărat, recunoaște rolul învățării. Eu sunt convins că, fără școală, evoluția nu poate fi posibilă”.
El a mai spus că: „Ordonanța de urgență de astăzi schimbă radical modul de salarizare în educație, pentru că am considerat că este necesar ca noi toți să înțelegem rolul și menirea pe care le au atât dascălii, cât și întreg sistemul, pe întreg lanțul, de la autorități la instituțiile de educație, în identificarea soluțiilor și asigurarea unui sistem educațional așa cum ni-l dorim noi toți. Practic, majorările salariale de care vor beneficia toți cei care își desfășoară activitatea în sistemul de educație beneficiază astăzi de garanția coaliției de guvernare”, a declarat Ciucă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3475 secunde