Un an de la moartea Părintelui Arsenie Papacioc

586
Un an de la moartea Părintelui Arsenie Papacioc - inmormantarepapacioc6-1342031121.jpg
Arhiepiscopia Tomisului anunță că mâine 13 iulie, de la orele 17:00, în Aula Magna a Universității "Ovidius" se va desfășura simpozionul "Arsenie duhovnicul", urmând ca sâmbătă, 14 iulie, de la ora 11:00 să fie oficiată de către ÎPS Teodosie slujba parastasului la mănăstirea "Sfânta Maria" din Techirghiol.


La evenimentul din Aula universității își vor aminti și vor povesti despre marele duhovnic, Î.P.S. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Arhimandritul Andrei Tudor, starețul mănăstirii Dervent, preotul Iustin Petre, starețul mănăstirii Ioan Casian, preotul Ilarion Ion,de la mănăstirea Crucea și preotul Cezar Axinte. La sfârșitul evenimentului ÎPS Teodosie va lansa cartea "Teme augustiniene" a protosinghelului Arsenie Obreja, carte apărută la editura Arhiepiscopiei Tomisului.

Părintele Arsenie Papacioc s-a născut în data de 15 august 1913, în comuna Perieți din Ialomița. La 36 de ani a primit călugăria la mănăstirea Sihăstria, județul Neamț. Un an mai târziu, pe 26 septembrie 1950 a fost hirotonit preot la mănăstirea Slatina din Suceava unde a devenit prietenul Părintelui Cleopa. A suferit mulți ani d eînchisoare și prigoană comunistă alături de Părintele Iustin Pârvu, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic și prea mulți alții asemenea. A stat în pustie cu părintele Cleopa. Din anul 1976 până anul trecut a fost duhovnicul mănăstirii "Sfânta Maria" din Techirghiol.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4519 secunde