Un elev de la Colegiul "Mircea cel Bătrân" a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

1185
Un elev de la Colegiul
Mihai Radu Popescu, elev în clasa a IX-a A la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța a reprezentat România la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori care a avut loc la Baku (Azerbaidjan) în perioada 2 – 11 decembrie 2009. El s-a întors în țară victorios, cu medalia de aur, după ce a susținut trei probe de baraj cu subiecte la disciplinele Fizică, Chimie și Biologie.
Mihai Radu Popescu se pregă-tește încă din clasa a VII-a pentru acest concurs de anvergură, deoa-rece cunoștințele necesare în cele trei domenii sunt la nivelul programelor de liceu și au grad de dificultate comparabil cu cel al olimpiadelor naționale la fiecare disciplină.
A fost îndrumat și pregătit de profesorii Sanda Oprea și Claudia Dobrin (fizică), Monica Dumitru (chimie), Liliana Timofte și Doina Munteanu (biologie), toți de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân".
Performanța sa actuală încununează celelalte realizări remarcabile de până acum: locul I (Medalie de Aur) la Olimpiada Națională de Fizică 2008, Marele Premiu la Concursul Național "Evrika" 2008, mențiune la Olimpiada Națională de Matematică 2008, mențiune la Olimpiada Națională de Științe 2008 - calificat în lotul lărgit al României, locul I la Olimpiada Județeană de Chimie 2009, locul al II-lea la Olimpiada Națională de Fizică 2009.
De la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori s-au mai întors cu premii: Vlad Florin Lazăr (Colegiul Național "Emanuil Gojdu" din Oradea) și Ioana Codrina Simionescu (Colegiul Național "Gh. Vrânceanu" din Bacău), cărora le-au revenit medaliile de argint. Medaliile de bronz au fost obținute de Adriana Andreea Neamțu (Colegiul Național "Moise Nicoară" din Arad), respectiv lui Florin Sebastian Dumitru (Liceul Internațional de Informatică din București) și lui Mihai Grigore Prună (Colegiul Național "Vasile Lucaciu" din Baia Mare). Toți componenții lotului olimpic sunt elevi în clasa a IX-a, la ediția din acest an participând 259 de elevi din 47 de țări.
Echipa României va reveni în țară, sâmbătă, 12 decembrie, ora 18.30, pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : La Școala Tuzla a venit "ECOCrăciunul"
Pagina a fost generata in 1.6634 secunde