Un film de Oscar în cinematografele constănțene

363
Un film de Oscar în cinematografele constănțene - viataluipi-1357919743.jpg
Cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles și va fi prezentată de actorul Seth MacFarlane.


Zilele acestea, pe ecranele cinematografelor constănțene rulează unul dintre filmele cu cele mai numeroase nominalizări la Oscarul 2013. Cu "Viața Lui Pi", regizorul Ang Lee ("Brokeback Mountain", "Tigru și dragon") a creat un film revoluționar despre un tânăr care supraviețuiește unui dezastru maritim și se vede silit să pornească într-o călătorie epopeică, plină de aventuri și de descoperiri.

După naufragiul unui transatlantic, fiul adolescent al unui director de grădină zoologică, Pi Patel, plu-tește în derivă într-o barcă de salva-re alături de o hienă, un urangutan, o zebră rănită și un imens și înfo-metat... tigru de Bengal. Puștiul își folosește cunoștințele enciclope-dice în ceea ce privește comporta-mentul animalelor pentru a-l ține la distanță pe tigrul Richard Parker, construind o tumultoasă și plină de riscuri relație pe parcursul lungilor luni de călătorie pe valurile oceanului.

Acțiunea filmului VIAȚA LUI PI, ecranizarea unei cărți care s-a vândut în milioane de exemplare și a petrecut ani întregi în clasamen-tele bestsellerurilor, se petrece pe trei continente și două oceane, de-a lungul unei perioade de mulți ani, într-un vast univers al imaginației. Viziunea lui Lee, împreună cu uimi-toarele imagini 3D, a transformat un roman care de multă vreme era considerat imposibil de ecranizat într-o îmbinare îndrăzneață de nara-țiune epopeică și teme profunde, care provoacă la reflecție. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Filmele ecranului constănțean
Miercuri, 12 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Fustangii", gratuit la Citypelx
Miercuri, 05 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Ura" e filmul de miercuri
Pagina a fost generata in 0.2548 secunde