Un nou scandal se naște în jurul manualelor digitale

68
Un nou scandal se naște în jurul manualelor digitale - manuale-1395141513.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 14 martie, Ministerul Educației a publicat calendarul de achiziție a noilor manuale de clasa I și a II-a. În aprilie vor fi prezentate specificațiile tehnice, iar până la începutul lui iunie manualele trebuie să fie gata și în format clasic, și în format digital.
Nici nu a fost lansată bine procedura de achiziție, că deja e contestată din toate direcțiile. Parte dintre creatorii de manuale consideră că licitația este una cu dedicație, iar Uniunea Editorilor se pregătește să atace în instanță ordinul de ministru.


"Senzația e că totul este făcut din mână, ori este o licitație cu dedicație sau lucrurile să fie făcute pur și simplu abramburite, de-a valma", a spus Cristian Greșeanu, director editură.


Editurile au la dispoziție 48 de zile pentru a realiza zece manuale. "Am așteptat 18 ani să înlocuim anumite manuale după care avem o licitație pe care o facem în două luni pe colțul mesei", a mai spus Cristian Greșeanu, director editură.


Marea problemă o reprezintă varianta digitală a manualelor. Specialiștii IT spun ar fi nevoie de cel puțin 3 luni ca acestea să fie realizate la standardele cerute. Revoltată de cerințele Ministerului Educației, Uniunea Editorilor e pregătită să blocheze procedurile de licitație. Deocamdată, nimeni din cadrul Ministerului Educației nu a vrut să furnizeze un punct de vedere.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 18 Martie 2014
Stire din Cultură-Educație : Serenadă pentru Dan Spătaru
Marţi, 18 Martie 2014
Stire din Cultură-Educație : Spectacol dedicat francofoniei
Pagina a fost generata in 1.2979 secunde