Un ROMÂN a primit PREMIUL NOBEL

87
1

Articole de la același autor

Un cercetător de origine română a primit, astăzi, Premiul Nobel pentru Chimie. Este vorba despre Stefan W. Hell, născut în Arad, în 1962, care a colaborat cu Eric Betzig și William E. Moerner pentru "dezvoltarea microscopiei fluorescente".

Premiul Nobel pentru Chimie 2014 a fost împărțit de Eric Betzig, Stefan W. Hell și William E. Moerner pentru "dezvoltarea microscopiei fluorescente", conform anunțului făcut miercuri la Stockholm de Staffan Normark, secretar permanent al Academiei Regale de Științe din Suedia.

Stefan W. Hell este un fizician născut în România și stabilit în Germania. El este unul dintre directorii Institutului pentru Chimie Biofizică Max Planck, din Gottingen, Germania.

Stefan Hell și-a început studiile la Universitatea Heidelberg, din Germania, în 1981, iar în 1990 a devenit doctor în fizică.

Hell a fost inventator independent pentru o scurtă perioadă de timp în care a lucrat la îmbunătățirea rezoluției axiale a microscopului confocal. Descoperirile sale au stat la baza microscopului 4Pi, un microscop cu laser cu rezoluție axială superioară. Rezoluția este capacitatea de a separa două obiecte similare aflate foarte aproape unul de altul și, prin urmare, cea mai importantă proprietate a unui microscop.

Comentează știrea

!!!
8 octombrie 2014
care roman...?!?

A plecat de copil si nici nu are dubla cetatenie. Daca asta e roman , asa cum zici tu , atunci si curvistina aia de moldoveanca , Ramona Gabor este araboaica , nu...?!?

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 Octombrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Premieră de teatru cu actori copii
Marţi, 07 Octombrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Premieră de teatru cu actori copii
Pagina a fost generata in 1.4676 secunde