Unde te înscrii la admitere și cât costă facultatea la Constanța

5043
4
Unde te înscrii la admitere și cât costă facultatea la Constanța - fotofondadmitere-1436460880.jpg

Articole de la același autor

Absolvenții de clasa a XII-a care au trecut cu bine de bacalaureat se pregătesc pentru admiterea la facultate. Unii vor pleca să studieze în străinătate, alții au ales centre universitare renumite din țară, însă cei mai mulți vor rămâne în una din numeroasele universități din municipiu.

În județul Constanța, oferta pentru studii superioare este bogată și acoperă toate domeniile. Sunt locuri și la fără taxă și cu taxă, iar prețurile pentru un an de școlarizare pleacă de la 2.500 de lei la Drept - Administrație Publică sau 2.700 de lei la Științe Economice și pot ajunge și la 5.000 de lei la Arte sau 7.000 de lei la Medicină.

Centrele academice din Constanța au dat startul pentru admiterea 2015.

Locuri în toate domeniile

La Universitatea "Ovidius", pentru cele 16 facultăți, sunt scoase la concurs 1.375 de locuri fără taxă, 2.605 cu taxă și 575 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă. Universitatea Maritimă propune 510 locuri la Facultatea de Navigație

și Transport Naval și 740 de locuri la Electromecanică Navală, din care numai 120 sunt fără taxă. Iar la Universitatea "Andrei Șagu-na", la patru facultăți, sunt scoase la concurs 810 locuri cu taxă și 65 de locuri fără taxă.

Dacă își doresc o carieră în Marină, absolvenții de clasa a XII-a au la dispoziție și oferta de școlarizare a Academiei Navale "Mircea cel Bătrân". Candidații au de ales între domeniile Inginerie Marină și Navigație, Inginerie Electrică și Inginerie și Management. Sunt disponibile, în total, 330 de locuri, la zi, din care 30 fără taxă, și 225 de locuri la frecvență redusă.

Concurs de dosare

Pentru cele mai multe specializări, se organizează concurs de dosare și nu este necesară susținerea unei probe scrise sau de aptitudini. Se dă totuși concurs la Medicină, Farmacie, la Litere, la Arte; în rest, departajarea se face în funcție de media de la bacalaureat.

La Facultatea de Matematică și Informatică de la UOC, candidații vor fi clasificați pe baza mediei de admitere, în funcție de media de la bacalaureat și notele de la disciplina matematică sau informatică obținută la bacalaureat. La Drept, criteriile de admitere la toate programele de studii sunt un eseu motivațional, evaluat cu admis sau respins, și media obținută la bacalaureat, în pondere de sută la sută.

La UMC, pentru ocuparea locurilor la forma de învățământ cu frecvență, fără taxă se organizează examen de admitere care constă într-un test grilă la Analiză matematică și Algebră. Media de admitere este o medie ponderată obținută din 60 la sută din nota de la examen și 40 la sută media de bacalaureat. Locurile la forma de învățământ cu frecvență cu taxă și la frecvență redusă se pot ocupa pe baza concursului de dosare.

Probă eliminatorie la engleză, la Academia Navală

La Academia Navală, se pot înscrie la concurs numai candidații care doresc să ocupe un loc fără taxă. Ei vor susține o probă eliminatorie la limba engleză, care constă într-un test grilă și care trebuie promovat cu cel puțin nota 6, după care pot intra la proba de cunoștințe la matematică. Pentru media de admitere, însă, se ia în calcul doar nota de la matematică. La locurile cu taxă, se organizează concurs de dosare, criteriul de admitere fiind nota obținută la examenul de bacalaureat. Taxa de școlarizare este între 3.200 și 3.600 de lei.

Înscrierile pentru admitere încep luni, 13 iulie, la toate universitățile. Taxele de înscriere depind de la o facultate la alta și sunt cuprinse între 50 de lei, până la 150 de lei, la Academia Navală. 

Comentează știrea

Vio
10 iulie 2015
E real, trebuie doar sa vezi!

E real, trebuie doar sa vezi! Acum e timpul sa vezi oferta noastra, pentru ca aici chiar ai ocazia de a castiga bani intr-o colaborare convenabila, in confortul casei tale, fara stres, fara griji, fara sefi, fara program fix. Totul e pregatit si functioneaza! Solicita acum detalii la adresa de email: [email protected]

Irina Severin
10 iulie 2015
Colegiul Nautic Roman

Nu a fost prezentat Colegiul Nautic Roman: http://colegiulnautic.ro/ care scolarizeaza si in Constanta.

JDSyHeBLhCDXy
14 septembrie 2015
ueAALoBAgIJgcKyDB

SqZnYt mesgvgatvcju, [url=http://vrhswapglgcv.com/]vrhswapglgcv[/url], [link=http://hahybancxsqm.com/]hahybancxsqm[/link], http://mpvuxlknczds.com/

VhBbcBSVPISUsMOt
21 septembrie 2015
lEbKnXWoeoOo

Z1H9OC nwczgmqefphw, [url=http://fklkblqapfdn.com/]fklkblqapfdn[/url], [link=http://qwtsbqtbspxb.com/]qwtsbqtbspxb[/link], http://qrazhtejlwtr.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5652 secunde